אבי יעקובוביץ, מנכל גב ים<br>קרדיט: סיון פרג'
אבי יעקובוביץ, מנכל גב ים קרדיט: סיון פרג'

 

חברת גב ים השלימה אתמול את השלב המוסדי בהנפקת אגרות חוב בדרך של הרחבת סדרת אגרות חוב (סדרה ח’) ואגרות חוב (סדרה ט’) של החברה, המדורגות על-ידי מעלות S&P בדירוג AA ועל-ידי מידרוג בדירוג Aa2.

 

החברה ביקשה לגייס כ-400 מיליון ש"ח באמצעות הרחבה של שתי סדרות אגרות חוב קיימות- סדרה ח’ וסדרה ט’. ההנפקה זכתה לביקושים גבוהים של כ-1.15 מיליארד ש"ח. החברה בחרה לגייס סה"כ כ-900 מיליון ש"ח, מתוכם כ-550 מיליון ש"ח אגרות חוב (סדרה ח’), בעלת מח"מ של כ-8 שנים, בריבית שקלית קבועה בשיעור שנתי של 2.23%; וכ-350 מיליון ש"ח אגרות חוב (סדרה ט’), בעלת מח"מ של כ-5 שנים, בריבית בשיעור שנתי של 1.03%, צמודה למדד המחירים לצרכן.

 

במהלך שנת 2020 הנפיקה גב-ים וחברה הבת מת"ם חוב בסך כולל העולה על מיליארד ש"ח, לא כולל ההנפקה הנוכחית. בשבוע שעבר הנפיקה החברה הבת, מת"ם, אגרות חוב הנסחרות במערכת הרצף המוסדי, באמצעות הרחבת סדרת אגרות חוב קיימת, המדורגות Aa2 על-ידי מדרוג, למח"מ 4.7 שנים, בתמורה כוללת של כ-250 מיליוני ש"ח ברוטו, ובריבית שקלית שנתית קבועה אפקטיבית בשיעור 1.98%.

 

בהנפקה זו היו ביקושים של קרוב ל-400 מיליון ש"ח. בפברואר 2020 הנפיקה גב-ים סדרה חדשה של אגרות חוב, בתמורה לסך ברוטו של 777 מיליון ש"ח, לאחר ביקושים שעלו על 1.4 מיליארד ש"ח. אגרות החוב (סדרה ט’) גויסו במחיר המשקף ריבית שלילית בשיעור (0.01%-), צמודה למדד המחירים לצרכן. 

 

אבי יעקובוביץ, מנכ"ל גב-ים, אמר הבוקר: "הביקושים הגבוהים בשלוש ההנפקות האמורות והצלחתן, מהוות הבעת אמון של שוק ההון בחברה, באיכות נכסיה ובאסטרטגיה העסקית שלה, אשר מביאה לצמיחה, לאיתנות פיננסית וליציבות לאורך שנים. ביקושי היתר שנרשמו מספקים לחברה רוח גבית להמשך פעילות הייזום האינטנסיבית.

 

חשוב לציין, כי 100% מנכסי החברה אינם משועבדים. בנוסף, החברה שומרת על שיעור מינוף נמוך של כ-50%.

 

את הגיוס הובילה חברת אפסילון חיתום.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש