מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה נמסר, כי בחודש נובמבר גדלה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-7 מיליארד ש"ח (0.9%) ועמדה על כ-756 מיליארדים: שילוב של גיוסים נטו באמצעות החוב לבנקים ובאג"ח ושל פיחות השקל מול הדולר.


מתחילת השנה גדל החוב של המגזר העסקי בכ-18 מיליארדי ש"ח (2.5%), בעיקר בשל גיוסים נטו באמצעות הבנקים והאג"ח הסחיר בישראל. נציין כי חלה ירידה בקצב הגידול השנתי של חוב זה במחצית השנייה של השנה.

 

בחודש נובמבר גדל הפער בין הריבית על האשראי לריבית על הפיקדונות במגזר הלא צמוד, כתוצאה מירידה גבוהה יותר בריבית על הפיקדונות הלא צמודים מאשר על האשראי הלא צמוד.


בחודש נובמבר גדל ב-0.1 נק’ אחוז המרווח בין תשואת מדד האג"ח הקונצרני הצמוד, תל בונד 60, לבין ממוצע תשואות האג"ח הממשלתיות הצמודות והגיע לכ-1.7 נק’ אחוז. נציין כי ב-12 החודשים האחרונים ירד מרווח זה בכ-0.9 נק’ אחוז.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש