דרור בשן, מנכל פרוטליקס<br>קרדיט: פוטו פראג'
דרור בשן, מנכל פרוטליקס קרדיט: פוטו פראג'

חברת הביו פרמצבטיקה פרוטליקס הודיעה כי חתמה על הסכם השקעה ותגייס 43.7 מיליון דולר במסגרת הנפקת הון פרטית (PIPE). את סיבוב גיוס ההון הנוכחי הובילו הגופים הבאים: בית ההשקעות פסגות, מור בית ההשקעות, סיטי בנק, UBS O’Connor , רוזלינד קפיטל וחברת אלרוב נכסים. רוסאריו קפיטל ו-Houlihan Lokey שימשו כיועצים פיננסיים בהנפקה הפרטית.

 

ההון שגויס ישמש את החברה לקידום התכניות הקליניות ומסחור תרופת PRX-102 לטיפול במחלת הפברי, כמו גם לקידום הפיתוח של המוצרים הנוספים הנמצאים בשלבי פיתוח מוקדמים ולמימון הפעילות השוטפת של החברה.

 

על-פי הסכמי ההשקעה, הסכימה החברה להנפיק ולמכור סכום מצטבר של כ-17.6 מיליון מניות לא רשומות ממניותיה הרגילות במחיר של 2.485 דולר למניה. במסגרת הנפקה זו, צופה החברה לגייס תקבולים בסך של כ-43.7 מיליון דולר.

 

כל מניה שתונפק תלווה באופציה לרכישת מניה אחת מהמניות הרגילות של החברה, להלן "כתבי האופציה", במחיר מימוש של 2.36 דולר. פרטים נוספים על גיוס המימון זמינים בטופס K -8 שיוגש ב-12 במרץ, 2020 ובהסכם רכישת המניות המצורף לטופס K-8.

 

"הסכם השקעה משמעותי זה ממשקיעים מובילים בישראל ובארה"ב, מדגיש את מחויבותה של פרוטליקס לאפשר טיפול חשוב לקהילת חולי פברי," אמר דרור בשן, נשיא ומנכ"ל פרוטליקס. "יכולתנו להשלים את העסקה בתנאי שוק מהקשים ביותר שנראו מזה יותר מעשור, מהווה עדות מוצקה לעניין שמגלה השוק בטכנולוגיה ובפלטפורמה שלנו. זוהי גם הוכחה לחשיבות העשייה והעבודה רבת השנים שאנו עושים עבור קהילת חולי פברי."

 

"הזרמת ההון הנוסף תסייע לקידום ביתר שאת של הניסויים קליניים השונים שאנו עורכים לקראת השלמתם," מסר אייל רובין, סמנכ"ל הכספים של פרוטליקס. "אני רוצה לנצל הזדמנות זו ולהודות לכל המשקיעים בהנפקה הפרטית על הבעת האמון בחברה. השקעה זו תסייע ותתמוך בחיזוק היסודות המוצקים של החברה כשלפנינו שנה טרנספורמטיבית."

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש