חברת רני צים מרכזי קניות, בניהולו של רני צים, מעדכנת היום כי חברת ’רני צים פרי מגדים’, חברה כלולה המוחזקת בשיעור של 55%, התקשרה בהסכם למכירת מלוא זכויותיה במקרקעין בשדרות ובמועצה אזורית שער הנגב, המשתרע על 3 חלקות בשטח כולל של כ- 60 דונם, וזאת בתמורה לכ-61.4 מיליון שקל. המקרקעין הנמכרים נרכשו ב-2013, באמצעות השקעה בחברת רני צים פרי מגדים, ונכון לסוף 2018 היה רשום בספרי החברה בשווי 9.9 מיליון שקל.
בכפוף להשלמת מלוא העסקה, חלקה של רני צים מרכזי קניות ברווח, לפני מס, ממכירת המקרקעין ואשר צפוי להשתקף בדוחותיה הכספיים לרבעון השלישי 2019 הינו כ-18.5 מיליון שקל (14 מיליון שקל לאחר מס). חלקה של החברה בתזרים המזומנים הצפוי מהעסקה האמורה, לאחר מיסים, כולל חלק החברה בהחזר הלוואות הבעלים צפוי להסתכם בכ-30 מיליון שקל.
חלקה אחת מתוך השלוש, בשטח של כ-33 דונם, תימכר בתמורה לכ-33.9 מיליון שקל, כאשר 20% מהתמורה שולמה במועד חתימת ההסכם, והיתרה תשולם בתוך 100 ימים ממועד החתימה על ההסכם בכפוף למסירת החזקה. לגבי 2 חלקות המקרקעין הנוספות, תעביר הרוכשת סכום של כ-27.5 מיליון שקל, וזאת בכפוף לאי התקיימות תנאי מפסיק המפורט בהסכם המכר ובמועדים הנקובים בהסכם המכר.
רני צים ציין: "אנחנו שמחים לעדכן היום על מכירת הקרקע בשדרות ברווח משמעותי. מדובר בקרקע שאותה רכשנו ב-2013 ומאז ערכה עלה בצורה ניכרת. תזרים המזומנים הצפוי מהעסקה יתמוך בהמשך הפיתוח וההתרחבות המואצת של חברת רני צים מרכזי קניות.
לאחרונה רכשנו מרכז מסחרי שכונתי בגני תקווה שאנו רואים בו פוטנציאל ליצירת ערך וסנונית ראשונה לכניסה אפשרית שלנו לתחום המרכזים השכונתיים. בנוסף, קיבלנו לאחרונה היתר להקמת מבנה מסחרי בפרויקט אותו אנו מקדמים בכפ"ס. וכמובן אנחנו ממשיכים בתנופת הפעילות במגזר הערבי, כאשר רק לאחרונה הודענו על הקמת מרכז בעיר רהט.
פרויקטים אלו, לצד המשך השבחת הנכסים הקיימים, יסייעו בהמשך צמיחת החברה ויצירת ערך לטובת בעלי המניות". את המוכרת ייצגה עו"ד זהבית שחף ואת הרוכשת ייצגו עו"ד אפי לוי וסיון כהן ממשרד עוה"ד עמית פולק מטלון.
בשבוע החולף עדכנה החברה כי כחלק מפיתוח פעילות החברה במגזר הערבי תחת המותג SEVEN, שותפות שבה היא מחזיקה ב-50% התקשרה בהסכם לייזום והקמה של מרכז מסחרי בעיר רהט, אשר ייבנה על שטח של כ-17 אלף מ"ר ויכלול כ-9,000 מ"ר שטחי מסחר. להערכת החברה, העלות המשוערת של הקמת הפרויקט (100%) עומדת על כ-51 מיליון שקל, וה-NOI השנתי הצפוי בפרויקט עומד על כ-7 מיליון שקל.
בחודש שעבר חתמה החברה על הסכם לרכישת המרכז המסחרי "לב גני תקווה" תמורת כ-175 מיליון שקל. החברה תרכוש את המרכז המסחרי ששטחו כ-8,800 מ"ר, שלצידו 250 מקומות חניה.