במחצית הראשונה של שנת 2019, הקופות הכלליות השיגו תשואה יוצאת דופן של כ-7.2%. כך עולה מניתוח ביצועי קופות הגמל שמפרסמים כלכלני מיטב דש.

 

בחודש יוני, קופות הגמל הכלליות השיגו תשואה חיובית ממוצעת של כ-1.9% כתוצאה מעליות השערים בכל אפיקי ההשקעה המרכזיים. הטווח הוא בין תשואה של 1.5% לבין תשואה של 2.3%. קופות הגמל המנייתיות השיגו תשואה של כ-3.5%, בטווח תשואה של 2.5% עד תשואה של 4.5%.

 

לקופות הגמל המדדיות נרשמה תשואה של כ-1.0% בטווח של תשואה 0.7% עד תשואה של 1.3%. ותשואה של 0.5% לקופות הגמל השקליות בטווח תשואה של 0.3% עד תשואה של 0.7%. 

 

עליות השערים בשוקי המניות בארץ ובעולם, באיגרות החוב הקונצרניות והממשלתיות בארץ פעלו כגורם חיובי לתשואות הקופות החודש. שוקי המניות בעולם הציגו מגמה חיובית חזקה מאוד בחודש יוני. בארה"ב מדד ה-S&P עלה ב-6.9%, מדד הנאסד"ק עלה ב-7.4% ואילו מדד הדאו עלה ב-7.2%. באירופה נרשמה מגמה חיובית: ה-DAX הגרמני עלה ב-%5.7, ה-CAC הצרפתי עלה ב-6.4% וה-Eurostoxx 50 עלה ב-5.9%. ביפן ראינו מגמה חיובית מתונה מעט יותר כאשר מדד הניקיי עלה בשיעור של 3.3%. המדד העולמי של השווקים המתפתחים עלה ב-5.7% (כל אלו במונחי מטבע של אותן מדינות).

 

גם בשוק המניות בארץ נרשמו עליות שערים, אך אלה היו מתונות בהרבה: מדד ת"א 35 ומדד ת"א 125 עלו ב-3.5% כ"א, מדד יתר 50 עלה ב-4.3%, ומדד ת"א 90 עלה ב-3.4%. באג"ח הקונצרני המקומי נרשמו עליות שערים נאות מאוד. מדד התל בונד 20, מדד התל בונד 40 ומדד תל בונד 60 עלו ב-1.0% כ"א. איגרות החוב הלא מדורגות ירדו ב-0.9%. באיגרות החוב הממשלתיות נרשמה תשואה חיובית גבוהה בשיעור של 0.8%, כאשר איגרות החוב הצמודות למדד עלו ב-1.1% ואיגרות החוב השקליות עלו ב-0.7%.

 

על פי הערכת מיטב דש קופות הגמל וקרנות ההשתלמות הכלליות הגדולות יציגו ביוני 2019 תשואה נומינלית (ברוטו) ממוצעת של 1.9%. תשואה צפויה זו מייצגת גם את התמונה בתעשייה כולה, כאשר טווח התשואות של כלל הקופות אמור לנוע במנעד רחב של בין תשואה של 1.5% לבין תשואה של 2.3%.

 

בסיכום המחצית הראשונה של 2019 נרשמה להערכת כלכלני מיטב דש תשואה של כ-12.6% לקופות הגמל המנייתיות. טווח התשואות: 15.0%-10.0%. לקופות הגמל המדדיות נרשמה תשואה של 4.7%. טווח התשואות: 5.0%-4.5%. קופות הגמל השקליות השיגו תשואה של 3.2%. טווח התשואות: 3.5%-3.0%. 

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    למי ששאל על המחקה של הלמן אלדובי

    כתבו כאן שהמחקה של הלמן אלדובי עלתה חד ספרתי בעוד המדד (כנראה סנופי) עלה 17% השיבו לו - כנראה גם ירישת דולר משפיע. אבל יכול להיות שהשווה נתונים עד חודש מאי כי רק עכשיו מפרסמים יוני. וגם זה רק הערכות. אז צריך להשוות תפוחים לתפוחים. עליית מדד דולרי - לעליה הדולרית של הקרן. עליה לפי תקופה והכי חשוב להשוות לטווח ארוך בין קופות גמל וקרנות השתלמות. לפי אפיקי השקעה וסיכון
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 01/07/2019 16:17