בפתיחת כנס הנדל"ן של פירמת רואי החשבון EY ומשרד עוה"ד שטיינמץ, הרינג, גורמן ושות’, ציינה מנכ"לית בנק דיסקונט, לילך אשר-טופילסקי כי "בשנים האחרונות נוצרים שינויים, מפת התחרות שלנו משתנה, יש ניצנים של תחרות מגופי הטכנולוגיה הענקיים כמו אמזון, אפל וגוגל, וגם סטארטאפים זריזים שיודעים לענות על צרכים של לקוחות נוגסים בתעשייה הבנקאית. התעשייה גם כבר איננה הבחירה הראשונה של המצטרפים לשוק התעסוקה. פעם להיות בנקאי היה אופציה ראשונה ליוצאים מהאוניברסיטה, והיום הבחירה הראשונה היא עולם הייטק. הצעירים לא מחפשים קביעות במערכת גדולה, אלא ריגוש ותגמול".
בסוף הדברים התייחסה אשר-טופילסקי להודעתה על פרישה מהבנק: "גם אני החלטתי לעשות שינוי ולהתפתח לאתגרים חדשים".
חן שיין, מנהל תחום הנדל"ן ב-EY ישראל, אמר כי "אנחנו לפני מערכת בחירות נוספת ולפני הרכבת ממשלה חדשה. שר האוצר הקודם השקיע את כל מרצו בתכנית ’מחיר למשתכן’ אך התוצאות מאוכזבות. הוקמו שכונות רפאים, הביקוש היה נמוך והמחירים המשיכו לעלות. ננסה לגבש המלצות לשר האוצר החדש לגבי מה צריך לעשות בשוק הדיור כדי להפוך אותו נגיש יותר".
באותו נושא התבטא גיל גבע, יו"ר קבוצת תדהר: אם המטרה היתה להגדיל היצע, מדובר בכישלון חרוץ. אם המדינה התיימרה להוריד מחירים, ברור גם כן שנכשלה. התכנית יצרה כמה עשרות אלפי משפחות שמחות, אך ’תקעה’ את השוק, ולא פגעה במטרה".
אורן הוד מנכ"ל אפריקה מגורים: "אפריקה ישראל משתתפת בתכנית מחיר למשתכן, אך אין זה אומר שהיא השיגה את המטרה שלה. אנחנו פוגשים לקוחות שיכולים היו להיות הרבה יותר מרוצים אם לא היו צריכים לחכות שנתיים להיתר בנייה. הממשלה כנראה לא מרוצה, הרשויות מאוד לא מרוצות, הדיירים חיים בחוסר ודאות לגבי מועד ואופי הכניסה לדירה, הקבלנים, הספקים ועורכי הדין צריכים להתאים את עצמם לקיטון בפעילות, ואיש לא נהנה מכך".
חי גאליס, משנה למנכ"ל ביג מרכזי קניות, אמר לגבי אמאזון: "שוק ההון הגיב בהיסטריה לפרסומים על אמאזון, אך הישראלים קונים אונליין כמו משוגעים גם לפני אמאזון. הקניונים ימשיכו לקבל לקוחות כיוון שאנחנו בני אנוש, יצורים שרוצים וצריכים לצאת מהבית. אכן יש לייצר עבור אנשים את הסיבות הנכונות להגיע למרכזי הקניות. מוטלת עלינו החובה לעשות שינויים והתאמות לעבר מה שהקהל רוצה".
אבי לוי, מנכ"ל מליסרון הוסיף: "כמו שמדינת ישראל ידעה לטפל בגופים הגדולים במשק וחוקקה את חוק הריכוזיות, ויודעת לטפל בכוח הגדל של הבנקים והקימה ועדות להגבלת כוחם, היא גם צריכה לעצור את המפלצת שקמה עלינו, אמאזון. ישראל היא המדינה היחידה בעולם שמסבסדת את אמזון. אירופה התעוררה וביטלה את הפטורים, באמריקה בית המשפט הפדרלי החליט שכל מוצר שנקנה באינטרנט ימוסה. אנחנו לא נגד טכנולוגיה, אבל ראו למשל את חברת זברה שלפני חודשיים הגישה בקשה להקפאת תהליכים; היא מוכרת מוצרים ב-20-30 שקל/ איזו סיבה יש שזברה תשלם 5 - 10 ש"ח מס למדינה בגין כל מוצר, בעוד שאותו מוצר שנמכר באמאזון, איננו ממוסה?"