יום המסחר הראשון לשבוע זה נפתח בעיכוב ("פתיחה אנגלית") בעקבות פרשת תיאום התרופות של טבע, המנייה יורדת כעת 10.5%. מדד ת"א 35 יורד 0.67%, מדד הבנקים מאבד 0.3%.

 

הנשיא טראמפ מימש ביום שישי את איומו והעלה את המכסים על מוצרים סיניים ל-25%, אולם המשקיעים בשתי המדינות לא התרשמו. מדד שנחאי עלה ביום ו’ בשיעור של 3.1%. טראמפ צייץ במהלך סוף השבוע כי השיחות עם סין עתידות להתחדש וכי יחסיו עם הנשיא הסיני טובים כתמיד, והבורסות בארה"ב סגרו בעליות שערים בארה"ב בסוף השבוע. מדד הדאו ג’ונס עלה 0.44%, SP500 התחזק 0.37% ונאסדק נסגר בעליה קלה של 0.08%.

 

חברת טבע תעמוד במוקד הבוקר, לאחר שביום ו’ הוגשה נגדה תביעת ענק בארה"ב לגבי תיאום מחירי תרופות. את התביעה הגישו 40 מדינות ברחבי היבשת, בתום חקירה בת 5 שנים, בטענה כי חברות התרופות העלו את מחירי התרופות הגנריות במאות אחוזים תוך תיאום הדדי בין 12 מנכ"לים ביניהם טבע, פייזר, מיילן ועוד. 

 

מניות הארביטראז’ חוזרות לתל אביב בפער קטן של 0.06%, איי.אפ.אפ חוזרת עם פער שלילי של 3.5%, טאואר עם פער שלילי של 2.6%, וטבע עם פער שלילי של 2.6%. מנגד, לייבפרסון חוזרת עם פער חיובי של 0.4%, אורמת עם פער ארביטראז’ חיובי של 1.5% ופריגו עם פער חיובי של 6.3%.

 

עונת הדו"חות בתל אביב נמשכת, השבוע צפויות לפרסם את תוצאותיהן חברות אלוט, גילת, טאואר, אמות, ננו דיימנשן, מג’יק ועוד. 

 

ביום חמישי הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות שערים, מדד תל אביב 125 עלה 0.75%, מדד ת"א 35 עלה 0.67%, מדד הנדל"ן טיפס 0.6%, מדד הבנקים התחזק גם הוא בשיעור של 0.6%, ואילו מדד הנפט ירד בחצי אחוז. 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש