יום המסחר השלישי לשבוע זה ננעל בעליות שערים, בדומה למגמה בבורסות המרכזיות בעולם. מדד ת"א 125 עלה 0.52%, מדד הנדל"ן טיפס 0.97%, מדד הבנקים התחזק באחוז ואילו מדד הנפט ירד 0.77%.

 

את מחזורי המסחר הגדולים ריכזה מניית בזק בעליה של 5.05%. מניית לאומי עלתה 0.86% ומניית נייס התחזקה 1.42% במחזור ער. מחזור המסחר במניות הסתכם היום ב-1.1 מיליארד ש"ח ומחזור המסחר באג"ח הגיע ל-5 מיליארד ש"ח.

 

במדד 125 בלטו מניות תמר בירידה של 2.27%, הפניקס איבדה 2% על רקע עזיבתו של המנכ"ל לפידות לשיכון ובינוי, ומניית סאפיינס נחלשה 2.14%. מנגד, עלתה מניית בי קום בשיעור של 4.4%, ושיכון ובינוי, עם המנכ"ל החדש עלתה 3.37%.

 

חברת קמהדע דיווחה היום שקיבלה את הסכמת ה-FDA למתווה תוכנית מוצר ה-AAT באינהלציה. החברה הודיעה שהיא מצפה להתחיל ניסוי שלב 3 ב-AAT באינהלציה במהלך המחצית השנייה של 2019. שלב זה יכלול 250 מטופלים שיטופלו במשך שנתיים. מניית החברה הגיבה בזינוק חד של 6.7%

 

בסקטור הקנאביס, הודיעה הבוקר חברת יו ניבו על עסקה עם חברת הקנאביס בטר, לפיה תרכוש יו ניבו מבטר עד 10 טון תפרחות קנאביס על פני 5 שנים. מניות יו ניבו שעלתה במהלך היום, סיימה אותו בירידה קלה של 0.24%. עד היום עבדה בטר עם המפעל של פנאקסיה שמתמזגת לתוך הרודיום השקעות ולאור ההודעה ירדה מניית הרודיום 2.6%. פנטזי נטוורק ירדה 4.8% ואינטרקיור איבדה 1.5%. מרחביה עלתה 3.5%, מדיוי התחזקה 3.27%.

 

ענקית המדדים, חברת  FTSE הודיעה כי היא שוקלת לכלול את ישראל במדד האג”ח העולמי כיוון שהיא קרובה לעמידה בתנאי הסף, הכוללים סכום היקף כספי של: מעל 50 מיליארד דולר, מעל 40 מיליארד אירו ומעל 2.5 טריליון ין יפני. האג"חים הממשלתיים השקליים הגיבו בעליות, איגרות החוב הארוכות התחזקו בכאחוז.

 

יום המסחר באירופה מתנהל לקראת סיומו בעליות שערים, מדד הדקס עולה 0.69%, הפוטסי עולה 0.43% וקאק עולה 0.3%. המסחר בניו יורק נפתח בעליות שערים, מדד הדאו ג’ונס עולה 0.17%, SP500 בעליות של 0.15% ונאסד"ק בעלייה של 0.43%. העליות מגיעות על רקע תוצאות חזקות של החברות המדווחות ביניהן ג’ונסון אנד ג’ונסון ובנק אוף אמריקה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש