הבורסה בתל אביב מצויה בהמתנה דרוכה לפתיחה, לאחר מסחר הפכפך אתמול; לקראת סוף יום המסחר התמתנו באופן חד העליות המשמעותיות יותר שחלו במהלך היום. המסחר בוול סטריט ננעל אמש במגמה מעורבת, ואירופה סיימה את יום המסחר במגמה שלילית. גם המסחר באסיה מתנהל בירידות.
כאמור, אמש התאפיין המסחר המקומי בתנודתיות; במהלך היום חלו עליות שהתמתנו בהמשך, ולבסוף ננעל המסחר ביציבות עד עליות מתונות; ת"א 125 ומדד ת"א 35 שמרו על רמתם כמעט ללא שינוי, אך נטו לעליה.
מדד הבנקים הציג את העלייה הבולטת ביותר, בשיעור של כ - 1%.
מניות הארביטראז’ חוזרות בפער ממוצע חיובי. בהקשר זה בולטות מניות לייבפרסון, פריגו, אורמת, אופקו הלת וטאואר.
את טבלת המחזורים הובילה מניית לאומי בעלייה.
בראש טבלת העליות עמדה מיטב דש עם עליה של כ – 8% עקב הדיווח על משא ומתן למכירת פסגות. בראש טבלת הירידות ניצבה נפטא.
מחזור המסחר הסתכם אתמול בכ – 1.2 מיליארד ₪.
בשלהי יום המסחר הודיעה סלקט על פריצת דרך טכנולוגית משמעותית בתחום תאי הגזע. על פי הודעת החברה, פותחה טכנולוגיה ראשונה מסוגה שתהיה חלק אינטגרלי מהמוצר לברירת תאי גזע של סלקט, ה – ApoTainer.
אינטק פארמה דיווחה כי השלימה גיוס חולים לניסוי פאזה III של טיפול בחולי פרקינסון מתקדם. החברה עתידה לדווח על תוצאות הניסוי באמצע 2019.
מוקדם יותר דיווחה קולפלנט כי חתמה על הסכם אסטרטגי עם חברת התרופות האמריקאית יונייטד תרפויטיקס. ההסכם הינו לרישוי, פיתוח וייצור ריאות אדם ואיברים נוספים להשתלה תוך שימוש בדיו הביולוגי מבוסס הקולגן שפיתחה החברה. היקף ההסכם 44 מיליון דולר ותמלוגים.