יום המסחר המקוצר השני לשבוע חול המועד סוכות בבורסה בתל אביב מתנהל במגמה שלילית בשעות הצהריים, כאשר רוב שוקי המזרח הרחוק נסגרו הבוקר בירוק, בדומה לחוזים העתידיים מעבר לים. עם זאת, המסחר באירופה מתנהל היום במגמה מעורבת.
נזכיר כי בחול המועד סוכות מתקיימים ימי מסחר מקוצרים באחוזת בית, כאשר שלב טרום הנעילה הינו בין השעות 14:14 ל-14:15, ושלב נעילת המסחר בין 14:24 ל-14:25.
במניות הדואליות - מניית טבע סוגרת פער ארביטרז’ שלילי של כ 3% , לאחר שאיבדה עוד 2.4% אמש בוול סטריט. אופקו הלת’ סוגרת פער שלילי של 5.5% לאחר שנחלשה בכ-3.6%.
מחזור המסחר המקומי עומד בשעה 12:30 על כ- 380 מיליון שקלים. את מירב העניין בשוק מבחינת מחזורי מסחר מרכזת פרוטרום בירידות ואחריה לאומי, מזור, טבע ונייס. מניית קמטק מובילה את העליות בעקבות קבלת הזמנה מיצרנית שבבים עולמית מובילה למספר מערכות ב-4.5 מיליון דולר. עוד מרכזות עליות מניות פרטנר, קמהדע, אלקטרה צריכה ושפיר הנדסה. מנגד, בולטות באדום ביוטיים, אופקו וטבע בלחץ הארביטרז’ השלילי כאמור, לצד דלק רכב ותמר פטרוליום.
היום מתאפיין בדיווחים מעטים מחברות בורסאיות. בין היתר, אלוני ח הודיעה כי CARR תקים עם שותפה מגדל משרדים בבוסטון בכ-3.2 מיליארד ש”ח כחלק מעסקה ראשונה בבוסטון, Carr צפויה להקים יחד עם שותפה מגדל משרדים בשטח של כ-88 אלף מ"ר ובהיקף כולל של כ-910 מיליון דולר.
מדיוי חתמה על מזכר עקרונות להקמת/רכישת חווה ומפעל קנאביס באיחוד האירופי מזכר העקרונות נחתם בין החברה לשותף, להקמת ו/או רכישת חוות ריבוי וגידול קנאביס ומפעל ייצור בהשקעה של עד 2.5 מיליון יורו. בנוסף, החברה תעמיד את המימון שיידרש.