יצחק תשובה<br>קרדיט: פלאש90
יצחק תשובה קרדיט: פלאש90

קבוצת דלק מעדכנת מהקידוח בנכס הנפט "Canoe "במפרץ מקסיקו, המוחזק על ידי הקבוצה בשיעור של 75%. קידוח האקספלורציה במים רדודים בפרוספקט Canoe בבלוק 378-VR הגיע לעומק סופי של כ-5,767 רגל מפני הים, לאחר שחדר את שלוש שכבות המטרה העיקריות שבפרוספקט. בהתבסס על ניתוח ראשוני של המידע מהקידוח, ובכלל זה של לוגים-תוך-כדי-קידוח ובדיקות מעבדה של דוגמאות הידרוקרבונים מהקידוח, נמצאו שכבות חול עם נפט. יודגש כי לא נמסרה על ידי המפעיל הודעה על ממצא (discovery).

 

בכוונת המפעיל לבחון את תוצאות הקידוח ביחד עם המידע הסייסמי הקיים לצורך הערכה של פוטנציאל הבאר והבלוק ובחינת כדאיות כלכלית. בשלב זה המפעיל המליץ לבצע אטימה זמנית של הקידוח, באופן שיאפשר ניתוח מעמיק של תוצאותיו ואף כניסה מחדש לתוכו בשלב מאוחר יותר, ככל שממצאי הניתוח יצדיקו זאת.

 

הסכום הכספי שהוצא בגין הקידוח, כולל האטימה הזמנית כאמור, הינו כ-7.5 מיליון דולר (חלקה של החברה – 90%). בהתאם לתוכנית העבודה, האסדה צפויה לסיים בימים הקרובים את עבודות האטימה הזמנית בנכס הנפט, ואז לעבור לנכס הנפט Tau לצורך ביצוע קידוח אקספלורציה לשכבות עמוקות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    קחו דוגמא לעוד הודעה מהעבר

    בהמשך לדו"ח מיידי מיום 19.11.2008 (מס' אסמכתא 2008-01-322797), הרינו להודיעכם כי חברת נובל אנרג'י מדיטרניאן, מפעילת קידוח תמר 1 ( להלן:"הקידוח") הודיעה לשותפים בקידוח כי הקידוח הגיע לעומק של 4,900 מטר וכי נערכות ההכנות לביצוע בדיקות חשמליות (לוגים) בקידוח. מניתוח ראשוני של המידע שנאסף במהלך ביצוע הקידוח, עולה כי שכבות המטרה כוללות חולות המכילים גז טבעי. יצוין כי בשלב זה מדובר באינדיקציות ראשוניות בלבד וטרם ניתן לקבוע קיומו של מאגר גז טבעי ו/או את גודלו ו/או את כלכליותו. לאחר סיום ביצועם של הלוגים, הצפויים להימשך מספר ימים, תימסר הודעה, לרבות בדבר החלטת השותפים אם יש מקום לביצוע מבחני הפקה בקידוח. אחוזי ההחזקה בזכויות בקידוח הינם כדלהלן: השותף אבנר חיפושי נפט, שותפות מוגבלת 15.625% דלק קידוחים, שותפות מוגבלת 15.625% נובל אנרג'י מדיטרניאן 36.00% ישראמקו נגב 2, שותפות מוגבלת 28.75% דור גז חיפושים, שותפות מוגבלת 4.00%
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • yossi_a
    • 28/08/2018 15:25
  • 1