עופר גונן, מנכ"ל מדיוונד<br>קרדיט: עופר לביא
עופר גונן, מנכ"ל מדיוונד קרדיט: עופר לביא

בהמשך לדיווח המיידי של כלל תעשיות ביוטכנולוגיה בע"מ מיום 24 בדצמבר 2017, מודיעה החברה כי ביום 7 באוגוסט 2018 הודיעה חברת BioLineRx על תוצאות משלב ההרצה בניסוי קליני III Phase בחולי סרטן מיאלומה נפוצה לבחינת BL-8040 בשילוב עם G-CSF, חלבון המעודד התרבות תאי דם לבנים לניוד תאי גזע של מערכת הדם לצורך השתלת מח עצם עצמית בחולי מיאלומה נפוצה.

 

שלב ההרצה שנועד להעריך את הבטיחות והיעילות של שילוב התרופות תוכנן לכלול עד 30 חולים, עם ביקורת תקופתית של ועדת ניטור הנתונים. תוצאות 11 החולים הראשונים מראות ששילוב התרופות הינו בטוח ונסבל היטב. בנוסף, הנתונים מראים ש-9 מתוך 11 החולים (82%) הגיעו לערך היעד הרצוי של איסוף לפחות 6 מיליון תאי גזע לק"ג משקל גוף לאחר מתן יחיד של התרופה ולאחר שני מחזורי אפרזיס לכל היותר (מטרת הניסוי הראשית).

 

יתר על כן, 7 מתוך 11 החולים (64%) הגיעו לערך היעד הרצוי של איסוף לפחות 6 מיליון תאי גזע לק"ג משקל גוף, לאחר מחזור אפרזיס יחיד. נתונים אלו מוכיחים את הפוטנציאל של התרופה להפחתת מספר הטיפולים ומחזורי האפרזיס, כמו גם הפחתת עלויות האשפוז הכרוכות בהכנת חולי מיאלומה נפוצה לקראת השתלה עצמית של תאי גזע של מערכת הדם.

 

על סמך תוצאות אלו המליצה הועדה לסיים את שלב ההרצה של הניסוי ולהמשיך לחלק העיקרי של הניסוי, השלב המבוקר שבמסגרתו יגויסו 177 חולים שיחולקו לשתי קבוצות: כאלה שיטופלו בשילוב התרופות וכאלה שיטופלו ב-G-CSF בלבד. תוצאות הניסוי צפויות להתקבל במהלך שנת 2020.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש