הבורסה בת"א צפויה לפתוח בירידות שערים למרות העליות בסוף השבוע בניו יורק, מאחר ומניות הארביטרז’ חוזרות בפער ממוצע שלילי. התחממות הגיזרה הדרומית גם היא לא תשפיע לחיוב על המסחר. מרבית מניות הארביטרז’ הנסחרות במדד ת"א 35 חוזרת בפער שלילי כאשר אופקו מובילה בפער שלילי של 5.5%. גם טבע חוזרת בפער שלילי של 2.5% בעקבות "ריקול" למספר תרופות. המניות היחידות שחוזרות בפער חיובי הן: אורמת, כיל, נייס וסלקום.
כאמור, מדדי המניות בארה"ב נסגרו בעליות קלות ביום שישי כאשר הדאו ג’ונס חזר לרמת ה- 25,000 נקודות בפעם הראשונה מזה כחודש. מדד הדאו ג ’ונס עלה 0.4%. S & P 500 הוסיף 0.1%. המדד הנאסד"ק עלה פחות מ -0.1%. כל שלושת המדדים רשמו את העלייה השישית בשבע ימי המסחר האחרונים. בסיכום שבועי, מדד ה - S & P עלה ב - 1.5%, מדד הנאסד "ק הוסיף 1.8% והדאו רשם עלייה של 2.3% העליה השבועית הגדולה ביותר מאז תחילת יוני.
המסחר בבורסה בתל-אביב בשבוע שעבר התאפיין בעליות שערים במרבית מדדי המניות המובילים. מדד ת"א–35 עלה השבוע ב-1.7%, ומתחילת השנה עלה ב-2.6%. מדד ת"א–90 עלה השבוע ב-1.1%, ומתחילת השנה ירד ב-3.3%. מדד ת"א–125 עלה השבוע ב-1.6%, ומתחילת השנה עלה ב-1.5%. מדד ת"א–SME60 ירד השבוע ב-0.2%, ומתחילת השנה ירד ב-10.5%. מדד ת"א טק-עילית עלה השבוע ב-3.3%, ומתחילת השנה עלה ב-7.5%.
אנליסטים מעריכים כי הגברת המתיחות המסחרית בעולם ובעיקר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם, ארה"ב וסין, המהוה איום משמעותי על הצמיחה והיציבות הכלכלית העולמית, תגרום לכך שלא יהיו זוכים במלחמה. המשקיעים צפויים לשמור על עמדה זהירה בשבוע המסחר. המגמה מעודדת את המשקיעים למכור נכסים מסוכנים ולהשקיע בנכסי מקלט.
מינהל המזון והתרופות האמריקני ה-FDA פרסם הודעה בסוף יום שישי על "ריקול" של תרופות ללחץ דם גבוה ותרופות לבעיות לב המכילות את המרכיב valsartan בגלל בעיות זיהום. בין שלושת החברות עליהן מדובר נכללת חברת טבע. ב-FDA מסרו כי אחד ממרכיבי ה- valsartan הנמצא בשימוש במוצרים בתרופות הוא- N-nitrosodimethylamine, חומר אשר מסווג כגורם מסרטן. "מצאנו כי valsartan הנמכר על ידי חברות ספציפיות אלה אינו עומד בתקני הבטיחות שלנו", אמרה ג’נט וודקוק, מנהל מרכז ה- FDA של הערכת התרופה מחקר.