יום המסחר השלישי לשבוע זה ולחודש יולי בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים במגמה חיובית, בדומה למגמה שנרשמת בשעה זו בבורסות אירופה ובחוזים העתידיים בניו יורק. שוקי אסיה סגרו הבוקר במגמה מעורבת, כאשר הבורסה בשנגחאי מאבדת כ-1.4% שעה שהמטבע המקומי ממשיך לאבד גובה מול הדולר. המסחר בוול סטריט יסתיים היום מוקדם לקראת יום העצמאות האמריקני, ומחר לא יתקיים מסחר כלל בבורסות בארה"ב.
המניות הדואליות חזרו הבוקר מוול סטריט ללא שינוי בפער הארביטרז’ על מדד ת"א 35, כאשר מניית טבע בולטת עם פער חיובי של 1.4%, מניית פריגו בפלוס 2.2%, ואורמת טכנו שבה עם פער חיובי של 1%.
מחזור המסחר באחוזת בית עומד בשעה 13:00 על כ-350 מיליון שקלים, כאשר מניות פרוטרום ולאומי מרכזות את המחזורים הגדולים ביותר בבורסה, ואחריהן בהיקפי המחזורים מניות נייס, פועלים, טבע ובזק. מדד ת"א-35 ות"א-125.
מניות אפקון ואזורים מובילות את העליות במדד ת"א-125. כמו כן בולטות בעליות בזן, לייבפרסון, קרסו, ומבני תעשיה. מנגד, או.פי.סי אנרגיה עומדת היום בראש טבלת היורדות, ובעקבותיה באדום דמרי, מלם תים, מגדלי תיכון, איסתא ועזריאלי קבוצה.
מחוץ לת"א-125, תפן מרכזת את עניין המשקיעים בעליות בעקבות הסכם חדש למכירת קנאביס בהיקף של למעלה מ-40 מיליון שקלים.
מדד אמון הצרכנים של בנק הפועלים ו-TNS עלה לשיא בחודש יוני: המדד עלה ב- 0.2 נקודות והגיע לרמה של 143.3. לדברי כלכלני הפועלים, "רמת המדד והמשך עליית השכר הממוצע במשק מאותתים על המשך ההתרחבות של הצריכה הפרטית".
גיוסים ערים של 1.6 מיליארד שקל נרשמו החודש בשוק המניות בתל אביב. סיכום חודש יוני בבורסה מצביע על ירידה של 8% במחזורי המסחר לעומת החודש הקודם, לכ-1.2 מיליארד שקל. ירידה נרשמה גם במחזורי המסחר באגרות חוב.
תפן הודיעה על הסכם נוסף למכירת קנאביס ביותר מ-40 מיליון ש”ח לתקופה של 3 שנים. הפעילות בתחום הקנאביס הרפואי של החברה חתמה על הסכם נוסף עם גורם ישראלי מוכר בתחום למכירת תפרחת של קנאביס, בהמשך להסכם מכירה בהיקף כספי דומה.