הבורסה בת"א מסכמת את חודש יוני 2018 כאשר בחודש זה נרשמה מגמה מעורבת במדדי המניות המובילים. בעוד מדדי ת"א-35 ות"א-צמיחה עלו ב-0.3%, מדדי ת"א-90 ות"א-SME60 ירדו בכ-1.5% ובכ-0.8%, בהתאמה. כמו כן נרשמה ירידה במחזורי המסחר במניות ובאיגרות חוב ביוני.
בחודש יוני נרשם גל גיוסים ערים בהיקף של 1.6 מיליארד שקל נרשמו החודש, ונמשך גל הנפקות ראשוניות (IPOs) בתל-אביב - שלוש מנפיקות חדשות בשוק המניות, המצטרפות לשש חברות חדשות מתחילת השנה, גייסו כ-764 מיליון שקל: קרן הייטק ראשונה בבורסה - אי.בי.אי טכנולוגיה עילית – השלימה גיוס של 403 מיליון שקל והחלה להיסחר בבורסה. כלל משקאות גייסה כ-230מיליון שקל לפי שווי חברה לאחר ההנפקה של כ-501 מיליון שקל. דלק תמלוגים גייסה כ-131 מיליון שקל, לפי שווי חברה לאחר ההנפקה של כ-217 מיליון שקל.
במדדי איגרות החוב נרשמה מגמה מעורבת - עליות שערים נרשמו באיגרות חוב חברות צמודות המדד,ואילו ירידות שערים אפיינו את איגרות החוב הממשלתיות צמודות המדד והשקליות בריבית קבועה. בשוק איגרות החוב גויסו כ-4.9 מיליארד שקל מהציבור - מתוכם כ-2 מיליארד שקל ע"י הבנקים לאומי ופועלים. כמו כן, גויסו כ-1.5 מיליארד שקל ממשקיעים מוסדיים. בשוק תעודות הסל – הונפקה תעודת סל ראשונה על מדד איגרות החוב תל בונד שקלי – בנקים וביטוח, שהושק בפברואר השנה.
עלייה במחזורי המסחר באופציות על מט"ח על רקע התחזקות הדולר והאירו ביחס לשקל. באופציות על האירו נרשם ב-13 ביוני מחזור של 65,380 יחידות – הגבוה ביותר מאז השקתן. הציבור ממשיך למכור קרנות נאמנות ותעודות סל על מדדי מניות מקומיים ובינלאומיים, ורוכש קרנות המשקיעות בחו"ל.