הבורסה בת"א תמתין לאיתותים מהבורסות בחו"ל הבוקר לפני שיקבע כיוון המסחר. בשעת בוקר זו החוזים על ניו יורק אדומים וגם באסיה מרבית הבורסות נסחרות בירידות שערים. באירופה החוזים בשעה זו מלמדים על מגמה מעורבת. במסחר בת"א יתבוננו המשקיעים כיצד מגיבות מניות האנרגיה לעלייה במחירי הנפט והאם מניית טבע תמשיך במסעה צפונה.
הבורסה בת”א סגרה אתמול את המסחר בעליות קלות עם מחזור דליל; אל על, אלביט ורציו בלטו בירוק. ת"א-35 עלה ב-0.25% ות"א-125 ב-0.27%. על המסחר העולמי בבורסות כמו גם בת"א משפיעה בתקופה האחרונה מלחמת הסחר אותה פתחת נשיא ארה"ב. לידר שוקי הון מעריכים כי מתרבים הסיכונים הגלובליים לשנת 2019. כלכלני בית ההשקעות כותבים כי הסלמה במלחמת הסחר עלולה למתן את הסחר העולמי, את ההשקעות ואת הצריכה.
חברת דלק הודיעה אמש לבורסה כי מאחר ולא הושגו האישורים הרגולטוריים הדרושים אשר נקבעו בהסכם והיוו תנאי להשלמת עסקת מכירת חברת הביטוח הפניקס לחברת סיריוס אינטרנשיונאל הסינית, ולפיכך על פי ההסכם, ביום 8 ביולי 8112 מסתיימת התקופה להשלמת התנאים וההסכם יבוטל. החברה תמשיך לפעול למכירת אחזקותיה בהפניקס.
אופנהיימר כתבו אתמול בסקירה על אומרת כי, ”היכולות של אורמת בתחום הגיאותרמי אינן מוערכות באופן ראוי מצד המשקיעים”. הם מותירים המלצת "ביצועי שוק" לאחר מפגש עם הנהלת החברה; "קיים שיפור במעמדה התחרותי של אורמת, התומך בתחזית החברה ל- EBITDA של 600 מיליון דולר לשנת 2022"