מיטב דש ממליצים בסקירת מאקרו שבועית על חשיפה ברמה בינונית ומטה לאפיק המנייתי. לדברי הכלכלן הראשי של בית ההשקעות, אלכס זבז’ינסקי, כדי להביא תשואה עודפת כדאי היום לגדר מטבע בהשקעה במניות חו"ל. מבחינת סיכון ההשקעה, כדאי במיוחד לגדר השקעה באירופה.
"אנו ממליצים על מח"מ התיק של כ-5 שנים. אנו ממליצים על הטיית התיק לטובת האפיק השקלי. אנו עדיין ממליצים על חשיפה לאג"ח בדירוגים הגבוהים באפיק הקונצרני בישראל", הוסיף זבז’ינסקי.
עיקרי הדברים: האשראי הצרכני בבנקים בישראל עבר מעלייה לירידה במקביל לעלייה בהפרשות. התפתחות זו צפויה להאט את הצריכה הפרטית.
חשיפת הבנקים לענף הנדל"ן גדלה משמעותית בשנים האחרונות. בינתיים, לא מזהים סימני הרעה באיכות ההלוואות לענף זה. קצב הגידול בסך השכר במשק הישראלי מתמתן, מה שצפוי להאט הגידול בצריכה הפרטית.
האינדיקאטורים באירופה ממשיכים להיחלש. אם החולשה תימשך גם בחודש אפריל, ההסברים הקיימים לא יעזרו וקובעי המדיניות והמשקיעים צפויים להפוך למודאגים יותר.
בארה"ב הבנקים מהדקים תנאי האשראי לצרכנים. הגידול באשראי הצרכני מתמתן. במקביל גם הביקוש לאשראי מהבנקים די נמוך, הן בקרב העסקים והן הצרכנים. הגורמים שתומכים בצריכה הפרטית בארה"ב (אשראי ושכר) לא מתחזקים וחלקם אף הולכים אחורה. הצרכן מצמצם תיאבון לקניות גדולות בעקבות עליית הריבית. בתנאים אלו הצמיחה תתקשה להשתפר והאינפלציה עשויה להישאר מתונה.
ההסתברות לעוד שלוש העלאות ריבית השנה בארה"ב עלתה בשוק החוזים ל-50%. להערכתנו, הריבית תעלה רק עוד פעמיים השנה כאשר הסיכון לתחזית שלנו הנו סימטרי.
התשואה שהשיגו שוקי המניות באירופה, יפן וארה"ב במונחים שקליים מתחילת השנה הייתה כמעט זהה בעקבות הקורלציה ההפוכה בין ביצועי המניות למטבעות.