סמי מצלאוי, יור ובעלים חברת מצלאוי <br>קרדיט: יח"צ
סמי מצלאוי, יור ובעלים חברת מצלאוי קרדיט: יח"צ

חברת מידרוג הודיעה על העלאת דירוגן של אגרות החוב סדרות ג’ ו-ד’ של חברת מצלאוי מרמה של Ba1 לרמה של Baa2. כמו כן הודיעה מידרוג כי היא משנה את אופק הדירוג ל״יציב״. מדובר בהעלאה של 2 דרגות דירוג בבת אחת.

 

במקביל הודיעה מצלאוי על פירעון מוקדם מלא ביוזמת החברה של אגרות החוב סדרה ד׳ , בהיקף של יותר מ-40 מיליון שקל.

 

העלאת הדרוג של מצלאוי וייצוב האופק, נובעים לטענת מידרוג, ממספר מהלכים ועסקאות אותן ביצעה החברה במהלך חצי השנה האחרונה, אשר הובילו לשיפור בפרופיל העסקי והפיננסי של החברה. בין המהלכים שביצעה החברה – מכירת מניות החברה הבת אבן השוהם, המחזיקה במתחם כורזין, עסקה שהושלמה בחודש ינואר השנה.

 

כמו כן בפברואר 2018 הנפיקה מצלאוי סדרת אג״ח חדשה, סדרה ה׳, בסכום של 70 מיליון שקל. ובמרץ ביצעה הנפקה נוספת של אג״ח ה׳ באמצעות הצעת רכש חליפין לסדרות ג׳ וד׳, כך שיתרת אגרות חוב סדרה ה׳ הינה בסך של 115 מיליון שקל.

 

לדברי מידרוג, הצלחת גיוס האג"ח תורמת לנזילות החברה, להשטחת לוח הסילוקין והתאמתו למועדי קבלת התזרים בגין הפרויקטים בתחום הייזום למגורים ונגישות החברה למקורות מימון וליכולת פירעון החוב.. כמו כן מציינים בחברת הדירוג כי בשנתיים האחרונות חל שיפור משמעותי ביחסי האיתנות של החברה, בין היתר, לאור הזרמת ההון שבוצעה במהלך 2016 ולאור פירעון שוטף של אג"ח והלוואות מבנקים, וכן מימוש מתחם כורזין אשר הביא לקיטון בחוב הפיננסי ולפירעון הלוואה פרטית שנטלה החברה.

 

כמו כן מציינים במידרוג לחיוב את יתרת הנזילות בהיקף של כ-60 מיליון שקל, אשר מיועדת לפירעון מוקדם של סדרת אג״ח ד׳, ולפירעון יתרת סדרת אג״ח ג׳.

 

בנוסף לכך מציינים במידרוג את העובדה כי למצלאוי קיימים נכסים מניבים אשר חלקם ללא חוב, וחלקם עם שיעור LTV של כ-50%, המייצגים גמישות נוספת, גם במימוש הנכסים או מימון מחדש במידת הצורך. כמו כן רווחיות החברה נמצאת במגמת שיפור, כתוצאה ממהלך של התייעלות הכולל ירידה בהוצאות המטה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש