מידרוג מותירה על כנו את הדירוג A1.il לאגרות החוב (סדרה א’) שהנפיקה תמר פטרוליום. אופק הדירוג יציב. בנוסף, מידרוג קובעת דירוג A1.il לאגרות החוב שתנפיק החברה (סדרה ב’), בסך של עד כ- 2.178 מיליארד שקל ע.נ. אופק הדירוג יציב. יש לציין כי קיום העסקה תלוי בתנאי השוק ובתנאים נוספים, בהתאם להסכם שבין החברה לבין Noble Energy Mediterranean LTD, וכי נכון למועד הדוח טרם הועברו הזכויות בממכר (כמוגדר מטה) לידי תמר פטרוליום.

 

אודות העסקה: בהתאם להוראות מתווה הגז, על נובל אנרג’י להעביר תוך 72 חודשים מיום 17.12.2015, חוזה מכירה מחייב, כך שלאחר מימושו, זכויותיה של נובל אנרג’י בחזקות 12I/ "תמר" ו- 13I/ "דלית" לא תהיינה גבוהות בכל זמן נתון מ- 25%. בכפוף לאישור הממונה על ענייני הנפט, הזכויות בחזקות תימכרנה לצד שלישי, אשר איננו מחזיק אמצעי שליטה במאגר לווייתן או במאגרים כריש ותנין ואיננו אדם הקשור אליהם. נכון למועד הדוח, מחזיקה נובל אנרג’י בשיעור של 32.5% מן הזכויות במאגר תמר.

 

במסגרת קיום הוראות המתווה, התקשרה נובל אנרג’י עם החברה בהסכם מותלה להעברת זכויות, לפיו תועברנה מנובל אנרג’י לידי החברה, זכויות השתתפות בשיעור של 7.5% (מתוך 100%) בחזקות, לצד המחאת זכויותיה והתחייבויותיה של נובל אנרג’י ביחס לזכויות ההשתתפות האמורות (7.5%), בהסכמים למכר גז ו/או קונדנסט שיופק/ו מן החזקות, וכן בהסכם התפעול המשותף. נציין כי הממכר אינו כולל התחייבויות לתשלום תמלוגי-על לצדדים קשורים ולצדדים שלישיים.

 

לשם מימון חלק מתמורת הממכר, בכוונת החברה לגייס מקורות כספיים בדרך של הנפקת אגרות חוב (סדרה ב’) לציבור, בהיקף של עד 605 מיליון דולר ע.נ., כאשר בהתאם להצהרת החברה, כל סכום מעבר ל- 560 מיליון דולר ע.נ. יופקד כקרן ייעודית שתשמש את החברה אך ורק לפירעון קרן אגרות החוב (סדרה ב’), לרבות פירעון מוקדם ו/או לרכישה עצמית של אגרות החוב.

 

נציין כי קרן הגיוס העודף תיפרע לאורך חיי החוב בהתאם לשיעור האמורטיזציה, עד ליום ה- 30 באוגוסט 2028, למעט במקרים של פירעון מוקדם ו/או רכישה עצמית של אגרות החוב (סדרה ב’), כך שהיתרה למימון מחדש בקשר עם אגרות החוב (סדרה ב’), לא תעלה על כ- 240 מיליון דולר ובגין כל אגרות החוב המדורגות (סדרה א’ וסדרה ב’), תעמוד היתרה למימון מחדש על כ- 480 מיליון דולר, המהווים כ- 40% ביחס להיקף הגיוס המצרפי.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש