במהלך חודש ינואר 2018, חוקרי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן פשטו על בתי עסק בענף חומרי הבניין והקרמיקה. הפשיטה נערכה בעקבות עבודת מודיעין סמויה שערכה הרשות במסגרתה נתגלו הפרות חוזרות ונשנות במוקדים רבים בענף.

 

במסגרת הפשיטה נמצא כי 70% מבתי העסק מפרים את הוראות חוק הגנת הצרכן ותקנותיו. ממצאי החקירות כללו: הטעיה במחיר, אי הצגת מחיר, הצגת מחיר ללא מע"מ, הצגת 2 מחירים על גבי המוצר (מחיר מלא וחלקי) והטעיה במכירות מיוחדות (מבצעים). מדובר בממצאים חמורים הפוגעים משמעותית ביכולתו של הצרכן להבין את מסגרת העסקה תוך קבלת החלטה מושכלת בטרם הרכישה, וגוזרות נזק כלכלי רחב לציבור הצרכנים. היקף הפגיעה מחדד את הצורך בשמירה על הצרכן ובהמשך האכיפה הרוחבית.

 

על בתי העסק המפרים צפויים להיות מושתים עיצומים כספיים בגובה של מאות אלפי שקלים. גובה העיצום הכספי על כל הפרה נע בין 22,000 ₪ - 45,000 ₪ לכל הפרה על עוסק שהינו תאגיד.

 

הפשיטה הנוכחית נערכה על כ- 100 בתי עסק בכל רחבי הארץ. מדובר בפשיטה נוספת בענף חומרי הבניין והקרמיקה. בעקבות פשיטה קודמת שערכה הרשות הוטלו עיצומים בשווי של למעלה ממיליון ₪ על בתי העסק שנמצאו מפרים.

 

אניטה יצחק, סגנית הממונה על הרשות וראש אגף חקירות ומודיעין, מסרה כי: "מחיר המוצר ותנאי המכירה הם מידע מהותי שבית העסק נדרש להציג בפני הצרכן טרם המכירה. החשיבות בשקיפות והצגת מידע נכון ומלא לצרכן חשובה כל העת ומקבלת משנה תוקף במוצרים מורכבים ו/או במוצרים שעלותם גבוה כי אז הנזק לצרכן גבוה יותר. במסגרת מבצע האכיפה הנוכחי נמצא כי, בתי עסק רבים בענף חומרי הבניין והקרמיקה מפעילים מניפולציות על מידע זה ונוקטים בשיטות שיווק אסורות ובכך מטעים את הצרכן. הרשות תמשיך לפקוד את השטח ולפעול ביד קשה כנגד כל בית עסק המפר את החוק".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש