אבי לוי, יו"ר להב אל.אר<br>קרדיט: אביב אברמוב
אבי לוי, יו"ר להב אל.אר קרדיט: אביב אברמוב

להלן התייחסותו של רז מור אנליסט בכיר במיטב דש ברוקראז’ בעניין הדוחות הכספיים של חברת מליסרון ברבעון השני 2017: "הדוחות לרבעון השני 2017 של חברת מליסרון מציגים יציבות בתפוסה ברמות גבוהות וגידול יפה (3.3%) בתזרים התפעולי הנקי מנכסים זהים.

 

"עם זאת, הוצג הרבעון קיטון של 2.5% ב- FFO למניה, לעומת הרבעון הקודם, זאת בעיקר בשל עיתוי גיוס חוב שביצעה החברה ביוני השנה. לאחר שגייס כ- 940 מ’ ₪ בריבית של 2.15%, החברה צפויה לפרוע חוב בהיקף של כ-974 מ’ ₪ בריבית ממוצעת של למעלה מ-4.2%. מדובר בחיסכון של כ- 17- 18 מ’ ₪ שיגדיל את ה- FFO. לכן אנו פחות מתרשמים מהירידה הרבעונית ב- FFO, אך עדיין מדובר להערכתנו בקיפאון בגידול ב- FFO לעומת הרבעון הקודם.

 

"פדיונות שוכרים במחצית הראשונה של 2017 עלו ב- 0.7% לעומת עליה של כ- 1.47% בפדיונות השוכרים ברבעון הראשון לעומת המקביל. בשנת 2016 עלו פדיונות השוכרים בכ-5.1% לעומת 2015, כך שמדובר בנתון חלש. פדיונות השוכרים ברבעון השני רשמו יציבות, וזאת לאחר תקופה ארוכה של גידול בפדיונות השוכרים. עיקר ההתמתנות נובעת מגידול חד ביציאת ישראלים לחו"ל, והנטייה לרכוש בחו"ל על חשבון הרכישות בארץ, בשל השקל החזק. בנוסף, אין ספק שהתחרות בתחום המסחרי מתגברת בעקבות הגידול בשטחי המסחר בארץ כתוצאה מפתיחת קניונים חדשים.

 

"ניתן להעריך כי העומס על השוכרים גדל, נתון שיקשה על צמיחת השכ"ד בעתיד. להערכתנו, מליסרון, שהיא בעלת חשיפה של כ- 80% לנכסים מסחריים, תסבול בתקופה הקרובה מסנטימנט שלילי לאור חששות המשקיעים מירידה בקצבי צמיחת ההכנסות בעתיד", סיכם מור.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש