ח"כ עמיר פרץ (המחנה הציוני) ביקר בחריפות את הפיטורים המתוכננים של כ-350 עובדי טבע. "מדובר בניצול לרעה בחסות החוק מצד חברה שמקבלת מליארדים בצורה של הטבות מס, בכפוף להבטחתה לגייס עובדים חדשים", אמר פרץ.
לדבריו, "על הנהלת טבע להשיב לציבור את הטבות המס שקיבלה לאורך השנים. לא רק שטבע אינה עומדת בהבטחתה, אלא שהיא מביאה לפיטוריהם של מאות מעובדיה המסורים. לא נשלים עם הכלל שכאשר החברה מרוויחה המנהלים מקבלים בונוסים שמנים וכאשר החברה מפסידה העובדים משלמים את המחיר".
גם ח"כ איציק שמולי (מחנ"צ) התייחס מוקדם יותר לפיטורים המתוכננים בחברה: "רק בישראל חברה כמו טבע יכולה לקבל כל שנה מיליארדי שקלים בהטבות מס ובתמורה לפטר מאות עובדים באופן חד צדדי מטעמי התייעלות. קוראים לזה חזירות וצריך לעצור את זה: או שיש הטבת מס ובצדה תוספת השקעות ותעסוקה או שאין הטבת מס. ההפקרות הקיימת שבה המדינה נותנת ומקבלת בחזרה סטירה מצלצלת לא יכולה להימשך עוד".