אילן רביב, מנכל מיטב דש<br>קרדיט: רמי זרנגר
אילן רביב, מנכל מיטב דש קרדיט: רמי זרנגר

 מיטב דש מודיעה כי היום (שלישי) הומצאה לחברה תובענה ובקשה לאישורה כתובענה ייצוגית שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד מיטב דש גמל ופנסיה בע"מ, חברה בת (בעקיפין) של החברה.

 

על פי הנטען בבקשת האישור, עיקר הטענות הינן סביב הליך פלילי שהתנהל כנגד מנהל השקעות לשעבר באיפקס ניהול קופות גמל בע"מ (אשר מוזגה לפני מספר שנים למיטב דש גמל). הנאשם הורשע ביום 25.5.2017, במסגרת הסדר טיעון, בין השאר, בעבירות של תרמית בניירות ערך, קבלת דבר במרמה, גניבה בידי מורשה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ואיסור הלבנת הון. עיקר ההרשעה הינה בגין עסקאות עצמיות ומתואמות שביצע הנאשם.

 

עיקרה של בקשת האישור, כפי הנטען, הינה בגין אחריותה של איפקס גמל להפסדים שחוו עמיתיה דאז עקב פעולות הנאשם והנזקים שנגרמו לכספי העמיתים, בין השאר עקב רשלנותה של איפקס גמל בשמירה על כספי העמיתים. על מנת להעריך את ערכו של הליך זה לחברי הקבוצה, סכום הכספים המשוער המגיע לחברי הקבוצה, לטענת המבקש, עולה על 55 מיליון ₪.

 

בימים אלה, מיטב דש גמל לומדת את פרטי בקשת האישור וטרם ניתן להעריך את סיכוייה להיות מאושרת כתובענה ייצוגית ו/או להתקבל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש