קרדיט: גיא אסיאג
קרדיט: גיא אסיאג

יום המסחר השני לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמתנה לקריאת הכיוון משוקי העולם שחוזרים היום לפעילות. במזרח הרחוק נרשמות הבוקר עליות שערים ברוב הבורסות, כאשר המדד בהונג קונג מתחזק בכאחוז ואילו בשנגחאי נרשמת ירידה של כ-0.1%. החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה ירוקה לשבוע בוול סטריט, בהמשך לדוח התעסוקה החיובי שפורסם ביום שישי.

 

אחר הצהריים (16:00) צפוי בנק ישראל לפרסם את החלטת הריבית של הוועדה המוניטארית לחודש יולי. לפי ההערכות בשוק, הריבית במשק צפויה להישאר ללא שינוי ברמת השפל של 0.1%.

 

נזכיר שאתמול נסגר המסחר המסחר באחוזת בית במגמה חיובית, לאחר שמרבית מניות הארביטרז’ במדד ת"א 35 חזרו חיוביות מסוף השבוע בניו יורק. בסיום, עלה מדד ת"א-35 ב-0.45% ות"א-125 התחזק ב-0.64%. מחזור המסחר המקומי היה דליל כמדי יום ראשון והסתכם בכ-415 מיליון שקל בלבד, כאשר מניות הבנקים פועלים ולאומי מרכזות שוב את המחזורים הגדולים ביותר בבורסה, ואחריהן אל על שהטיסה את כמות הנוסעים הגדולה ביותר בנתב"ג מתחילת השנה לפי נתוני רש"ת, טבע שתובעת עובדת לשעבר על חשיפת סודות מסחריים עקב רומן עם מתחרה והפסידה במשפט על מכירות תרופה של 300 מיליון דולר בשנה, דלק קידוחים בהמשך לגיוס האג"ח של תמר פטרוליום, ומזרחי טפחות.

 

חברת תאי הגזע פלוריסטם הודיעה במהלך סופה"ש על הקמת קו ATM, כלומר מכשיר המאפשר לה למכור מניות של עצמה בבורסה, במחיר השוק. מכשיר זה מהווה מעין תחליף להנפקה, ומאפשר לחברה לגייס סכומי כסף קטנים על פי צורך, מבלי לצאת להנפקה רשמית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש