הבורסה בת"א צפויה לפתוח את השבוע ביציבות, בנטייה לעליות. מרבית מניות הארביטרז’ במדד ת"א 35 חוזרות חיוביות מלבד מניות הפארמה – טבע, פריגו ומיילן אליהן מצטרפת מניית סודהסטרים. וול סטריט סגרה בעליות ערים בעקבות דוח תעסוקה חיובי שפורסם ביום ו’ והמגמה הזו תנטרל את ההשפעות השליליות מהמתיחות סביב צפון קוריאה. מניות בולטות הבוקר הן מניות אופקו שחוזרת בפער חיובי של 2.4% וטאואר עם פער חיובי של 2.8%. אפילו מניות הטלקום הישראליות סלקום  ופרטנר שסבלו לאחרונה מירידות, חוזרות חיוביות. כך גם מניית מזור בעקבות נתוני רבעון 2.

 

מדדי המניות בארה"ב סיימו את יום שישי בעליות לאחר שמניות הטכנולוגיה התאוששו מן השפל ובעיקר בעקבות דו"ח משרות אשר נקב בעלייה גבוהה מהצפוי בחודש יוני. מדד הדאו ג ’ונס עלה ב - 94.30 נקודות, או 0.4%, לרמה של 21,414.34, עם עלייה שבועית של 0.3%. מדד ה - S & P 500 עלה ב - 15.43 נקודות או 0.6%, לרמה של 2,425.18, בעקבות עלייה של 1.3% בענף הטכנולוגיה ועלייה של 0.8% במניות הצרכנות, אך הוא עלה בשיעור של פחות מ - 0.1% השבוע. המדד המשולב בנאסד"ק סגר 63.61 נקודות, או 1%, ב -6.153.08, עם עלייה שבועית של 0.2%.

 

בבורסה בת"א, מדד ת"א–35 ירד השבוע ב-0.4%, ומתחילת השנה ירד ב-2.9%. מדד ת"א–90 עלה השבוע ב-1.1%, ומתחילת השנה עלה ב-14.2%. מדד ת"א–125 נותר השבוע ללא שינוי, ומתחילת השנה עלה ב-0.5%. מדד ת"א–SME60 ירד השבוע ב-1.3%, ומתחילת השנה ירד ב-1.5%. מדד ת"א–נפט וגז עלה השבוע ב-4.0%, ומתחילת השנה עלה ב-3.6%.

 

כלכלני אגף הייעוץ בבנק לאומי גורסים כי אפיק אג"ח הממשלתיות בשווקים מתעוררים (במטבעות מקומיים), הניב לאורך חצי השנה האחרונה תשואת יתר משמעותית בהשוואה לאפיקי אג"ח אחרים. כיום, להערכתנו, האפיק מתומחר באופן סביר, בניגוד לתמחור האטרקטיבי ששרר בו בעקבות הבחירות בארה"ב (עת ניתנה ההמלצה). לאור זאת, הם המליצו לאחרונה על סגירת חשיפה זו.

 

בבנק באגוד מציינים בסקירה השבועית כי "השווקים מצביעים כי ההסתברות להעלאת ריבית נוספת עלתה ל- 57% בחודש דצמבר השנה וכן יש צפי להעלאת ריבית נוספת בספטמבר שנת 2018 (בהסתברות של 52%). מעניין לראות כי בעוד בארה"ב הצפי הוא להמשך העלאות ריבית, באירופה ממשיכים בינתיים בהרחבה הכמותית וההסתברות להעלאת ריבית ראשונה באירופה על פי השוק היא באפריל 2018 (בהסתברות של 52%)".

 

מניית אפריקה ישראל תעורר עניין לאחר שבסוף השבוע התברר כי קבוצת סיידוף, בראשות איש העסקים נתי סיידוף מארה"ב, מתקרבת לרכישת הבעלות המלאה בחברה, במסגרת הסדר החוב השני של חברת ההשקעות חדלת הפירעון עם נושיה. כך עולה מההתפתחויות שחלו ביממה האחרונה סביב ההתמודדות על רכישת אפריקה ישראל. ביום ה’ הודיעה קבוצת סיידוף, כי הסכימה לשפר את הצעתה לרכישת אפריקה ישראל, כפי שדרשו שלשום נאמני שלוש סדרות האג"ח של החברה, וחברי נציגות מחזיקי האג"ח. הודעה זו נמסרה לנאמני האג"ח לאחר שאתמול בערב הודיעה הקבוצה המתחרה, של מוטי בן משה ובעל השליטה הנוכחי לב לבייב, על החלטתה שלא להמשיך בהתמודדות לרכישת אפריקה ישראל מידי נושיה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש