הבורסה בת"א מתנהלת בנטייה לירידות שערים קלות לאור ירידות השערים באירופה ובחוזים על ניו יורק. הבנקים לאומי והפועלים מובילים את המחזורים והירידות הבוקר כאשר מניית בזק במחזור גדול עולה 2.25%. זאת בעקבות הנפקת האג"ח של אינטרנט זהב. גם מניית טבע עולה בכ-0.9%. הסוחרים בעולם עוסקים בין היתר במהומה הדיפלומטית של מדינות המפרץ שניתקו את היחסים עם קטאר, מהומה שמעלה את מחירי הנפט. מחזור המסחר מסתכם הבוקר בכ- חצי מיליארד ₪.

 

בקרב מניות ת"א 125 בולטות מניות ספאנטק שמנכ"ל החברה חזר להנהיג אותה, מנקיינד, אינטרנט זהב כאמור לקראת ההנפקה ומחיקה מהמסחר. אנרג’יקס ובי קומיונקיישנס. מנגד, יורדות מניות איסתא , שלאג , נטו אחזקות , ארקו החזקות , רדהיל ודנאל כא.

 

תעשיית קרנות הנאמנות השיגה בחודש מאי למשקיעים תשואה חיובית ממוצעת של 0.75%, וללא קרנות כספיות: % 0.9. התשואה מתחילת השנה מגיעה ל-2.75%, ובנטרול הקרנות הכספיות היא מגיעה ל-3.25%, בדומה לתעשיית קופות הגמל.

 

הראל פיננסים ממשיכים להעדיף את השוק המקומי ולתת לו משקל גבוה בתיקי ההשקעות הן בשל רמות התמחור שלו ביחס לעולם והן בהשוואה לרמות התמחור ההיסטוריות שלו. זאת, גם אחרי שבסיכום חודש מאי הרבה מאוד כסף זרם לשוקי המניות, על רקע מצב כלכלי נוח, כלכלות צומחות ואבטלה שיורדת מצד אחד לצד שיפור במצב העסקי של החברות מהצד השני.

 

ג’רי קוטשטינו, מנכ"ל קרנות הנאמנות של בית ההשקעות אפסילון כותב על המסחר הבוקר בבורסה בת"א כי "נתוני התעסוקה החלשים יחסית, שפורסמו בסוף השבוע בארה"ב, מחדדים אצל המשקיעים את ההבנה שהריבית בארה"ב תעלה בקצב איטי. עובדה נוספת שתומכת בכך היא ההתמתנות באינפלציה בחודשים האחרונים. במצב עולם זה, הפד האמריקאי יעלה את הריבית בקצב האיטי ביותר בו הוא יכול. לטעמי, העלאות הריבית בארה"ב הן הסיכון העיקרי המרחף על שוקי המניות והאג"ח. לכן, משסיכון זה פחת, ראינו שיאים חדשים במדדים העיקריים בארה"ב הS&P והנאסדק".

 

חברת בת, של ננו דיימנשן, בה החברה מחזיקה ב- 100% - ננו דיימנשן טכנולוגיות בע"מ, סיפקה את מדפסת הדגל, 2020 DragonFly לחברה לתכנון מעגלים אלקטרוניים מודפסים הממוקמת בישראל. חברה זו עוזרת למגוון רחב של חברות לתכנן ולייצר מעגלים אלקטרוניים, והיא תבחן את הטכנולוגיה פורצת הדרך של ננו דיימנשן. לקוח זה מצטרף למספר ההולך וגדל של לקוחות הבטא של ננו דיימנשן.

 

עם השלמת הדיווחים ופרסום תוצאות הרבעון, בבנק ירושלים נותרים ניטראליים על פריגו לאור היעדר סימני התאוששות בפעילות האורגנית ורמת אי-הודאות הגבוהה בעתיד עסקי הגנריקה. הם מפחיתים תחזיות ומעדכנים מחיר יעד. מעדכנים את התחזיות לשנים 2017-2019 על מנת לשקף את תוצאות הרבעון ותיקון הדוחות לאחר מכירת הטיסברי. הם צופים הכנסות של 4,739 מ’, 4,933 מ’, 5,033 מ’ ורווח למניה של 4.30, 4.91 ו-5.41, בהתאמה. מחיר יעד של 77 ד’ משקף מכפיל x15.6 על תחזית הרווח שלנו ל-2018.

 

באדיסון מציינים כי קולפלנט ממשיכה לבנות על יסודות ההתקדמות של 2016 באמצעות הרחבת ההפצה של VergenixFG וחיפוש פעיל אחר שותפויות אפשריות להמשך פיתוח טכנולוגיית הדיו הביולוגי הצעירה (על בסיס rhCollagen) להדפסת תלת מימד של איברים ורקמות. "אנו חוזים כי לחברה יהיה צורך בגיוס מימון במהלך השנה הזו, וההנהלה מסרה בתוצאות רבעון 1 כי בידיה הון אשר אמור להספיק עד מהלך הרבעון השלישי ב- 2017. העלינו במקצת את הערכת השווי rNPV שלנו לרמה של 70 מיליון דולר (248 מיליון ₪) כתוצאה מגלגול המודל קדימה ותוך שימוש במצב המזומנים נכון לרבעון הראשון", כך האנליסטים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש