עופר בלוך, מנכל חברת החשמל<br>קרדיט: יוסי וייס
עופר בלוך, מנכל חברת החשמל קרדיט: יוסי וייס

חברת החשמל מפרסמת את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2017: החברה סיימה את הרבעון ברווח של 316 מיליון ש"ח, ירידה של 49% לעומת רווח של 615 מיליון ש"ח ברבעון המקביל בשנת 2016. רווחי החברה בתקופה המקבילה אשתקד הושפעו ממספר אירועים חד-פעמיים בסך של כ-590 מיליון ש"ח (לאחר השפעת המס).

 

הכנסות החברה לרבעון הראשון הסתכמו לסך של כ-5.8 מיליארד ש"ח, עלייה של 8% לעומת סך של כ-5.4 מיליארד ש"ח בתקופה הקודמת - גידול של כ 8%, הנובע בעיקר מגידול בצריכת החשמל בתקופה זו. כמו כן חלה עלייה של כ-23% בצריכת הדלקים, שהסתכמה בסך של כ-400 מיליון ש"ח ונובעת בעיקר מעלייה בצריכת הגז והסולר, וכן מקיטון בצריכת הפחם.

 

החברה מדווחת גם על קיטון של כ-4% בעלויות השכר בסך של כ-50 מיליון ש"ח, עקב פרישת עובדים בסוף 2016.

 

דירקטוריון חברת החשמל אישר היום (יום שלישי, 23.5.17) את הדוחות הכספיים של החברה לרבעון הראשון של שנת 2017. מהדוח עולה, כי חברת החשמל סיימה את הרבעון ברווח של 316 מיליון ש"ח, לעומת רווח של 615 מיליון ש"ח ברבעון המקביל בשנת 2016. הרווח הנקי לתקופה המקבילה אשתקד בנטרול אירועים חד-פעמיים הסתכם בכ-45 מיליון ₪.

 

בתקופת הדוח חל גידול של 8% במכירות החשמל של החברה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, הנובע בעיקרו מגידול של כ-7% בצריכת החשמל.

 

כתוצאה מהגידול בצריכת החשמל ומשינוי תמהיל הייצור הנובע מההגבלה בשימוש בפחם, הגדילה החברה את ייצור החשמל בגז. בעלות צריכת הגז בתקופת הדוח חל גידול של -250 מיליון ₪, המהווים כ-27% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, לסך של כ-1.2 מיליארד ₪. כמו כן חל גידול של 51 מיליון ש"ח בצריכת הסולר, שנבע מתנאי מזג אוויר קיצוניים שהיו ברבעון הראשון.

 

בסוף שנת 2016 ביצעה החברה מהלך פרישת עובדים, וכתוצאה ממנו כבר ברבעון הראשון של 2017 חל קיטון בעלויות השכר בסך של כ-50 מיליון ₪, המהווים קיטון של כ-4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 

בסוף חודש מארס הופעלה לראשונה הארובה הרביעית בתחנת הכוח ’אורות רבין’, תוך הפעלת מערכת הסולקנים (ה-fgd) ביחידה 5. הקמת הסולקנים התבצעה במסגרת פרויקט לאומי סביבתי שמטרתו הפחתת פליטות של תחמוצת חנקן וגופרית דו-חמצנית, הנוצרות בעת ייצור חשמל באמצעות פחם, ובהתאם לחוק אוויר נקי .

 

אלוף במיל. יפתח רון טל , יו"ר דירקטוריון חברת החשמל: "מדיניות הדירקטוריון לפעול בנחישות להתייעלות בחברה יושמה גם ברבעון שהסתיים, וזאת לצד המשך ניהול אחראי ושמרני השומר על היציבות הפיננסית. בהמשך שנת 2017 החברה תמשיך בתהליך של שינויים ארגוניים והתייעלות בחטיבות השונות בחברה. מעל הכל,יציבותה של חברת החשמל וחוסנה הפיננסי לאורך זמן הוא אינטרס כלכלי לאומי, שיושג רק באמצעות הסדרה כוללת של המשק".

 

עוד הוסיף יו"ר החברה: "רווחי החברה מוחזרים ללקוח באמצעות התייעלות, פיתוח תשתיות והשקעה במשק החשמל, וזאת לצד פיתוח כלים לקידום משק האנרגיה בכללותו, תוך הקפדה על שמירת מדדי איכות הסביבה".

 

עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל: "גם ברבעון הראשון של השנה הנוכחית ביצעה חברת החשמל מהלכים להתאמת תכניות העבודה לאסטרטגיית החברה לטווח הקצר והארוך. המשך ההיערכות המקיפה לפיתוח והתאמת תשתיות לשינויים במשק, מבטיח את אמינות האספקה, המשך הפיתוח הטכנולוגי, ויתר צעדי הקדמה המוטמעים בשירות ללקוחות ונדרשים מחברת החשמל במשק האנרגיה המתחדש של ישראל".

 

רווחי החברה בתקופה המקבילה אשתקד הושפעו ממספר אירועים חד- פעמיים, שהעיקרים שבהם היו: פסק הדין של בית הדין האזורי לעבודה בחיפה, אשר בהתאם להוראותיו קטנה המחויבות האקטוארית של החברה וייצרה רווח בסך של כ- 350 מיליון ש’’ח (258 מיליון ש"ח נטו לאחר מס). בתחילת שנת 2016 אושר החוק לתיקון פקודת מס-הכנסה, אשר קבע כי שיעור מס החברות יופחת ל-25% (במקום 26.5%). שינוי זה הביא לשיפור ברווחי החברה בסך של כ-332 מיליון ש"ח. להכנסות אלו לא היו השפעות תזרימיות.

 

להלן נתונים נבחרי מתוך הדוח: עלויות הדלקים של החברה ברבעון הראשון הסתכמו לסך של כ-2.1 מיליארד ₪, לעומת סך של כ-1.7 מיליארד ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של כ-23% הנובע בעיקרו מגידול בעלויות צריכת הגז והסולר בתקופה כתוצאה מגידול בצריכת החשמל. כ-53% מעלויות הדלקים - סך של כ- 1.2 מיליארד ש"ח - חלו בגין גז טבעי.

 

הון החברה ליום 31 מארס 2017 הסתכם לסך של כ-17.4 מיליארד ₪, לעומת כ-17.1 מיליארד ש"ח ביום 31 מארס 2016. החוב הפיננסי נטו של החברה ליום 31 במרס 2017 הסתכם לסך של כ-42.3 מיליארד ₪, לעומת החוב הפיננסי נטו של החברה ביום 31 במארס 2016, שהסתכם לסך של כ-43.2 מיליארד ש"ח.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    נטשא ההכנסות אינו ברור!

    החברה ירדה לייצור של כ 50 מיליון ג'יגה וואט!! כ 20% פחות ממה שכבר הייתה ונגעה. היצרנים הפרטיים ימשיכו לעלות. עליה בהכנסות כרגע יכולה לנבוע רק מהולכה וחלוקה. הכתבה נוגעת באופן פשטני ביותר בדו"ח הכספי.

    • חיים
    • 28/05/2017 17:42