יום המסחר השני לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים במגמה מעורבת עם ירידות שערים קלות במדדים המובילים, על רקע פתיחת שבוע המסחר בשוקי העולם. בהמשך לנעילה ירוקה הבוקר ברוב שוקי המזרח הרחוק, בורסות אירופה נסחרות בשעה זו במגמה מעורבת והחוזים העתידיים מאותתים על יציבות בניו יורק.
מניות הבנקים מרכזות את עניין המשקיעים בתגובה לפרסום הדוחות של מזרחי ודיסקונט הבוקר. בהמשך יתפרסמו בין היתר התוצאות של פריגו, אלביט מערכות, מניות הנדל"ן המניב ופרוטרום. מניות שותפויות הגז שרשמו אתמול עליות של עד 8% ברקע לדבריו של יצחק תשובה בכנס משקיעים, כי השווי של ’לוויתן’ יהיה גדול פי 2 מזה של ’תמר’ שכן היקף הרזרבות של ’לוויתן’ גדול פי 2, בולטות היום במימושים.
מחזור המסחר המקומי עומד בשעה 13:00 על כ-545 מיליון שקל, כאשר מניות הבנקים דיסקונט, פועלים ולאומי מרכזות את המחזורים הגדולים ביותר בבורסה. כמו כן בולטות במחזורים ניכרים בזק שהשיקה שירות הגנת סייבר חדש, טבע ומזור. ת"א-35 ות"א-125
בראש העליות במדד ת"א-125 עומדות נייר חדרה , סקופ ורבוע נדל"ן שפרסמו היום תוצאות רבעוניות. כמו כן נסחרות בירוק וילאר , מטריקס ואיסתא . מנגד, מניית דלתא מובילה את טבלת היורדות ואחריה שותפויות האנרגיה רציו, דלק קידוחים ואבנר, וכן אל על וסלקום .
מחוץ לת"א-125, מניית פורסייט שזינקה אתמול ביותר מ-13% והשלימה קפיצה של כ-200% בחודשיים האחרונים, ממשיכה לבלוט על רקע הדיווח על הגשת בקשה לרישום בבורסת נאסד"ק. כמו כן מניית סייפ טי תרכז עניין על רקע התקפות הסייבר שנרשמו ברחבי העולם בסוף השבוע האחרון.
אקסלנס צופים עלייה של 0.4% במדד לחודש אפריל שיתפרסם הערב, כאשר מחירי הדלקים יכבידו על המדד. בינתיים, אביתר בן דוד עדכן את תחזית האינפלציה השנתית כלפי מטה ל-0.6% על רקע ההסתברות הגבוהה, לדבריו, לביטול חוק מיסוי דירה שלישית.
הראל פיננסים ממליצים היום למשקיעים שמתכוונים להגדיל חשיפה למניות – לעשות זאת בישראל. להערכת בית ההשקעות, התמחור של השוק המקומי ממשיך להיות מעניין יותר משווקים אחרים בעולם ולכן כל הגדלה של החלק המנייתי צריכה להתמקד קודם כל בשוק זה.
במיטב דש ממליצים על חשיפת משקל שוק למניות בארה”ב ועל חשיפת יתר בישראל. בשוק האג"ח, ממליץ להקטין חשיפה לאג"ח הקונצרניות בדירוגים הנמוכים בישראל. לדברי הכלכלנים, "התלילות בחלק הארוך של העקום השקלי היא הגבוהה בעולם".
בזק השיקה פלטפורמה להגנת סייבר היקפית ולשליטה וניהול כלל המכשירים המחוברים לרשת האינטרנט הביתית (סמארט-נט), ביניהם מחשב נייד ונייח, סמארטפון, קונסולת משחקים, טלוויזיה, ממיר, בייבי-מוניטור וכדומה. למעשה, בזק מציגה "חליפת הגנה" שלמה לרשת האינטרנט הביתית ולכלל מכשירי הקצה המחוברים אליה, וזאת באמצעות כלי הגנה מתוחכם וייחודי העוצר מתקפות מגוונות המכוונות כנגד המכשירים המחוברים. מדובר בפלטפורמה ראשונה מסוגה בארץ, השונה במהות משירותים אחרים הקיימים בשוק.
שניים מהבנקים הגדולים פרסמו דוחות הבוקר: הרווח הרבעוני לבעלי המניות של דיסקונט עלה ב-69% ל-303 מיליון שקל, והתשואה להון של הבנק עלתה ברבעון הראשון ל-8.6% לעומת 5.5% ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות ריבית, נטו צמחו ברבעון שחלף בכ-11% ל-1.16 מיליארד שקל.
בתגובה לדוחות דיסקונט, לידר שוקי הון מעלים את מחיר היעד למניית הבנק ל-9.5 שקל, ומותירים המלצת "תשואת שוק". לדברי אלון גלזר, תוצאות הבנק היו נמוכות מעט מהתחזיות המוקדמות. אקסלנס ברוקראז’ העלו את מחיר היעד לדיסקונט ל-10 שקל למניה ושמרו על המלצת "קנייה".
מזרחי טפחות הגדיל את הרווח הנקי ב-11% ל-321 מיליון שקל. ההתפתחות הרבעונית בסעיפי המאזן מצביעה על צמיחה עקבית בפעילות הבנק: ההכנסות גדלו בכ-9%, ותשואת הרווח הנקי עלתה ל-10.4%. הבנק יחלק דיבידנד של כ-96 מיליון שקל, כ-30% מהרווח הנקי.
בתוך כך, בנק יהב המוחזק 50% על ידי מזרחי, דיווח על גידול ברווח הנקי וירידה בתשואה להון. הרווח הנקי לרבעון הראשון גדל ב-4% ל-16.6 מיליון ש"ח, תשואת הרווח הנקי להון העצמי הגיעה ל-5.5% לעומת 5.8% בתקופה המקבילה והכנסות ריבית נטו עלו ב-28% ל-137 מיליון שקל.
גם נייר חדרה דיווחה הבוקר והציגה צמיחה והמשך שיפור בכל הפרמטרים התפעוליים: הרווח הנקי ברבעון הראשון זינק לכ-11 מיליון ש"ח לעומת כ-1 מיליון ברבעון המקביל אשתקד הודות לשיפור ברווח התפעולי ובהוצאות המימון. ההכנסות עלו ל-436 מיליון ש"ח.
אפריקה מגורים מציגה גידול של 29% ברווח לבעלי המניות ל-26 מיליון ש”ח: ההכנסות ממכירת דירות צמחו ברבעון הראשון בכ-24% והסתכמו בכ-233 מיליון שקל. במהלך הרבעון החברה החלה בביצועם של 4 פרויקטים גדולים הכוללים בסה"כ 500 יח"ד.
רבוע כחול נדל”ן סיימה את הרבעון עם רווח נקי של כ-53 מיליון ש”ח - גידול של 20% לעומת אשתקד. ברבעון הראשון רשמה החברה זינוק של כ- 68% בסך ההכנסות לכ-88 מיליון ש"ח. ה-NOI גדל ביותר מ-8% לכ-51 מיליון ש"ח וה-FFO צמח בכ- 17% לכ-24 מיליון.