סאטקום מדווחת היום כי חברת בת בבעלותה המלאה, גילת סאטקום, התקשרה בהסכם עם חברת תקשורת סלולרית בינלאומית מהגדולות באפריקה, לפיו תספק גילת ללקוח שירותי קישור ותשתית (חיבור פיסי) לרשת האינטרנט במדינות אוגנדה, זמביה וגאנה תמורת כ-25 מיליון ש"ח (6.9 מיליוני דולר) על פני 36 חודשים. בהתאם להסכם, ההכנסה החודשית מהעסקה תגדל לאורך תקופת ההסכם באופן מדורג ותעמוד על כ- 192 אלפי דולר בממוצע לחודש.

 

לחברת הבת התקשרות קיימת עם הלקוח בגאנה לאספקת השירותים. במסגרת ההסכם, תגדיל החברה את הקיבולת המסופקת ללקוח בגאנה, וכן תחל לספק ללקוח קיבולת אינטרנט גם במדינות אוגנדה וזמביה. ההסכם הנו לתקופה בת 36 חודשים החל מיום 15 ביוני 2017.

 

העסקה נמצאת בליבת פעילות הצמיחה של החברה בתחום הסיבים האופטיים ומשקפת את מגמת החברה להעמיק פעילותה מול ספקי הסלולר המובילים בענף הטלקום.

 

דן זיצ’ק, מנכ"ל סאטקום מערכות, מסר: "העסקה משקפת את מגמת החברה להעמיק פעילותה מול ספקי הסלולר המובילים בענף הטלקום. סאטקום ממשיכה בתכניתה לביסוס הנוכחות המקומית באפריקה ומרכזת מאמצי שיווק בהרחבת פעילותה וגיוס חברות תקשורת, שבהן היא רואה חשיבות אסטרטגית. החברה מזהה ביקוש גדל לפתרונות תקשורת איכותיים באזורים שונים באפריקה והדבר מתבטא במספר חוזי מפתח עליהם הודענו בחודשים האחרונים אשר מהווים עבורנו צעד נוסף במימוש הפוטנציאל הגדול הטמון בשירותים אותם מספקת החברה. אנו פועלים ביתר שאת להמשך מגמה חיובית זו גם בהמשך השנה."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש