כניסת הכספים לקרנות המסורתיות נמשכת גם בימי המסחר המקוצרים של חול המועד: כ-455 מיליון ש"ח בשבוע שעבר, ו-1.025 מיליארד ש"ח מאז תחילת החודש. כך עולה מסיכום שבועי של נכסי תעשיית קרנות הנאמנות, המכסה 6 ימי מסחר, מתוכם יומיים היו ימי מסחר מקוצרים של חול המועד פסח.
ברקע לגיוסים: מגמה חיובית בשוק המניות המקומי ועליות שערים באגרות החוב הקונצרניות. קרנות אג"ח כללי ממשיכות את רצף הגיוסים המרשים גם בתקופת חג הפסח עם כ-510 מיליון ₪. הקרנות המנייתיות (כולל הגמישות) המשיכו לרדת בקצב הגיוסים לכ-70 מיליון ₪. קצב הגיוסים של קרנות אג"ח חברות פחת משבוע קודם לכ-85 מיליון ₪, וקרנות אג"ח מדינה מורידות גם השבוע את קצב הפדיונות לסכום הנאמד בכ-130 מיליון ₪.
שבוע המסחר החולף נסגר במגמה חיובית במדדי המניות בארץ ובארה"ב, בעוד מגמה שלילית ציינה את שוקי המניות באירופה. אגרות החוב הקונצרניות סיכמו את השבוע בעליות שערים, ואילו אגרות החוב הממשלתיות הציגו מגמה מעורבת. קצב הגיוסים לקרנות המסורתיות עלה מעט השבוע והסתכם ב-6 ימי מסחר (יומיים מתוכם, ימי מסחר מקוצרים של חול המועד פסח) בכ-455 מיליון ₪.
הקטגוריות המגייסות ביותר היו אג"ח כללי (510 מ’ ₪) וקרנות אג"ח קונצרני (כ-85 מ’ ₪). תעשיית קרנות הנאמנות כולה רשמה בשבוע החולף גיוסים של כ-610 מיליון ₪, הנחלקים לפדיונות של כ-10 מיליון ₪ בקרנות המסורתיות המחקות, ולגיוסים של כ-465 מיליון ₪ בקרנות המנוהלות, ו-155 מיליון ₪ בקרנות הכספיות. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.
מגמה חיובית במדדי המניות: מדדי ת"א 35 ות"א 125 רשמו בשבוע החולף תשואה חיובית של עד כ-1.15%, ומדד ת"א 90 עלה ב-1.25%. בעקבות המגמה החיובית, הקרנות המנייתיות גייסו השבוע כ-70 מיליון ₪, המתחלקים לגיוסים של כ-90 מיליון ₪ בקרנות מניות בארץ וכ-30 מיליון ₪ בקרנות הגמישות, ובניגוד לכך - קרנות מניות בחו"ל פדו כ-50 מיליון ₪.
קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית כגון קרנות 10/90, 20/80, ירדו השבוע בקצב הגיוסים, אך עדיין רשמו גיוס גבוה מאוד של כ-510 מיליון ₪. מתחילת החודש, קרנות אג"ח כללי גייסו כ-1.07 מיליארד ₪, מה שמקנה להן את המקום הראשון בגיוסים מתחילת 2017, ובהפרש ניכר מהקבוצה השנייה, זו של הקרנות המנייתיות.
אגרות החוב הקונצרניות סיכמו את השבוע במגמה חיובית: מדדי התל-בונד 20,40,60 רשמו השבוע תשואה חיובית נאה של עד 0.65%. למרות המגמה החיובית הנאה, קרנות אג"ח קונצרני רשמו ירידה בקצב הגיוסים משבוע קודם, לסכום של כ-85 מיליון ₪. מתחילת החודש, קרנות אג"ח קונצרני גייסו כ-240 מיליון ₪.
אגרות החוב הממשלתיות במגמה מעורבת: מדד ממשלתי כללי רשם בשבוע החולף ירידה קלה של 0.05%. קצב הפדיונות בקרנות אג"ח מדינה ממשיך לרדת גם השבוע לסכום של כ-130 מיליון ₪. מתחילת החודש, קרנות אג"ח מדינה רשמו פדיון של כ-290 מיליון ₪, והן ממשיכות להיות קבוצת הקרנות הפודה ביותר מבין הקרנות המסורתיות.
מגמה מעורבת באפיק השקלי – הקרנות הכספיות ביצעו מהפך כנגד המגמה של החודשים האחרונים וגייסו השבוע סכום של כ-155 מיליון ₪. לעומתן הקרנות השקליות ממשיכות במגמת הפדיונות, שאף עלו מעט משבוע שעבר, לסכום הנאמד בכ-75 מיליון ₪.
קרנות אג"ח חו"ל רשמו פדיונות של כ-10 מיליון ₪, ומתחילת החודש הן פדו כ-110 מיליון ₪.
תעשיית הקרנות מנהלת נכון ליום 20.04.17 כ-221.6 מיליארד ₪. הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-204.5 מיליארד ₪ והקרנות הכספיות מנהלות כ-17.1 מיליארד ₪.
נציין כי הנתונים שמחושבים לגבי יום חמישי הינם אומדן בלבד, מאחר שהנתונים המעודכנים לגבי קרנות חו"ל מתקבלים רק ביום שני בשבוע שלאחר מכן.