קרדיט: Rawpixel
קרדיט: Rawpixel

בהמשך לפתיחה יציבה, יום המסחר הראשון לשבוע המקוצר של חג הפסח בבורסה בת"א עבר בשעות הצהריים לירידות שערים קלות עם מחזורים דלילים. מניות הארביטרז’ חזרו הבוקר מסוף השבוע בניו יורק בפער ממוצע חיובי כאשר במדד ת"א 35 בלטו לחיוב מניות טבע, פריגו וגזית גלוב. מנגד, בפער שלילי חזרו סודהסטרים ופרטנר.

 

כאמור, מחזור המסחר המקומי דליל שכן בנוסף לשווקים הסגורים בחו"ל כמו בכל יום ראשון, רבים מהמשקיעים מנצלים את היום ליצירת גשר להגדלת חופשת החג. המחזור עומד בשעה 12:35 על כ-275 מיליון שקל, כאשר מניות הבנקים פועלים ולאומי מרכזות גם היום את המחזורים הגדולים ביותר בבורסה, ולצידן טבע שמחפשת קונה לעסקי בריאות האישה שלה, פרוטרום , אלביט מערכות וישראמקו שהודיעה בשבוע שעבר על גיוס במטרה לחלק דיבידנד. ת"א-35 ות"א-125

 

מניית מנקיינד טסה ומובילה את העליות בקרב מניות ת"א-125, ובעקבותיה מג’יק, פריגו , מטריקס , אלרוב נדל"ן ושפיר הנדסה . מנגד, מזור מובילה את הירידות, ובעקבותיה בולטות באדום מניות סרגון שפרסמה תשקיף מדף לגיוס הון מעת לעת בהיקף של עד 150 מיליון דולר, עזריאלי קבוצה , אודיוקודס , אל על  ובזן .

 

מחוץ לת"א-125, קולפלנט שדיווחה על תוצאות מעקב חיוביות בטיפולים מסחריים עם VergenixFG מרכזת את עניין המשקיעים. מניית המשביר בולטת בעקבות הסכם למכירת רשת ניו פארם לשופרסל בכ-130 מיליון שקל.

 

מדדי המניות בארה"ב סגרו ביום שישי בירידות שערים בעקבות התקפה אמריקנית בסוריה ונתוני משרות חלשים. נתוני משרד העבודה הראו כי ארה"ב יצרה רק 98 אלף מקומות עבודה חדשים בחודש מארס, העלייה הקטנה ביותר מזה כשנה. המניות התאוששו במהלך יום המסחר ועברו לעליות, אך לא הצליחו לשמור על העלייה לקראת הלחץ המוכר שצץ לפני פעמון הסגירה. מדד ה - S & P 500 סגר בירידה של נקודה לרמה של 2,353. מדד הדאו ג’ונס ירד ב -6 נקודות לרמה של 20,656 ואילו מדד הנאסד"ק ירד בנקודה ב -5,877.

 

המסחר בבורסה בתל-אביב בשבוע שעבר התאפיין בעליות שערים במרבית מדדי המניות המובילים, כך עולה מהסיכום השבועי של המסחר שפרסמה היום הבורסה לניירות ערך בתל אביב. מדד ת"א–35 עלה השבוע ב-0.2%, ומתחילת השנה ירד ב-4.8%. מדד ת"א–90 עלה השבוע ב-2.8%, ומתחילת השנה עלה ב-11.5%. מדד ת"א–125 עלה השבוע ב-0.9%, ומתחילת השנה ירד ב-1.6%. מדד ת"א–SME60 עלה השבוע ב-1.5%, ומתחילת השנה עלה ב-4.1%. מדד ת"א-ביומד ירד השבוע ב-0.7%, ומתחילת השנה ירד ב-12.3%.

 

תושבי חוץ השקיעו בחודש פברואר 350 מיליון דולר במניות ישראליות בת”א. בנוסף עולה מנתוני בנק ישראל כי בחודש זה נרשמו השקעות נטו בהיקף של כ-280 מיליון דולר במניות ישראליות סחירות בחו"ל. בתקופה זו, השקיעו משקיעים ישראלים כ-620 מיליון דולר נטו במניות זרות.

 

כמו כן נמסר מהבנק כי נפח המסחר במט”ח עלה במרץ ב-11% ליותר מ-8 מיליארד דולר ביום, ונפח המסחר הכולל עלה ל-179 מיליארד דולר לעומת 146 מיליארד בחודש פברואר. במהלך החודש, התחזק השקל מול הדולר בעוד 0.7% ונחלש מול האירו ב-0.1%.

 

בסקירה שבועית, ממליצים כלכלני הלמן אלדובי להקטין חשיפה למניות בארה”ב לטובת ישראל ואירופה. בבית ההשקעות מציינים כי שוקי המניות בארה"ב ממשיכים להיות חיוביים, למרות העלאת הריבית ובעיקר לאור התכניות של הנשיא טראמפ לעידוד הכלכלה.

 

במהלך סוף השבוע פורסם כי חברת טבע בוחנת אפשרות מכירת חטיבת מוצרי בריאות האישה שלה. המהלך מגיע לאור חובות עתק אליהם נקלעה החברה. המכירה תניב לטבע רווח של כ-2 מיליארד דולר, על פי ההערכות. טבע נעזרת בשירותיו של סטנלי מורגן על מנת לאתר קונה, ותאריך היעד של תחילת תהליך המכירה הוא בחודש הבא, תחילת מאי 2017.

 

 שופרסל הודיעה הבוקר כי נחתם הסכם לרכישת ניו פארם מקבוצת המשביר בתמורה ל-130 מיליון ש”ח. השלמת העסקה לרכישת מלוא הונה המונפק והנפרע של רשת הדראגסטורס המונה 67 סניפים, כפופה בין היתר לאישור הממונה על ההגבלים העסקיים.

 

 לאומי שוקי הון העריכו כי עסקת ניו פארם נכונה והגיונית לשופרסל ומחיר הרכישה סביר, אבל אין עדיין סיבה לרוץ ולרכוש את המניה. לדברי גיל דטנר, הצמיחה ברווחים צפוי להיות מאתגרת - שוק המזון אינו גדל, וגם מהלכים לשפר את רווחיות הרשת ייספגו במידה רבה על ידי העלאות נוספות בשכר המינימום. אי לכך, להערכתו מחיר המניה כבר משקף ציפיות אופטימיות.

 

קולפלנט הודיעה היום על תוצאות חיוביות במעקב אחר טיפולים מסחריים במוצר ה-Vergenix®FG. התוצאות שהתקבלו ב- 10 חולים לאחר טיפול יחיד במוצר הציגו סגירת פצע בשיעור ממוצע של 80% לאחר 5 שבועות בלבד. לדברי החברה, התוצאות מוכיחות את יעילות המוצר ואת בטיחותו לשימוש.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש