שי ירקוני, מנכל סלקט ביומד<br>קרדיט: יח"צ
שי ירקוני, מנכל סלקט ביומד קרדיט: יח"צ

להלן תרגום של כתבה שהתפרסמה באתר יאהו פיננס באנגלית (לינק מצורף), אשר מסכמת את צמרת טבלת התשואות של המניות המרכיבות את מדד הביוטק בנאסד"ק ברבעון הראשון של 2017. בין 5 המניות שזינקו במאות אחוזים, התברגו גם שתי המניות הישראליות פרוטליקס וסלקט ביוטכנולוגיה:

 

שתי מניות ישראליות שזינקו מאות אחוזים ב-Q1 והתברגו בצמרת תשואות מדד הביוטק בנאסד"ק: ענף הביוטק התמודד עם אתגרים רבים בתקופה האחרונה, גם על רקע הקריאה הציבורית והפוליטית כנגד מחירן הגבוה של תרופות, בזמן שחברות רבות עמדו בחקירות שונות והתחרות מכיוון התחום הגנרי עלתה. למרות התנודתיות, מדד הביוטכנולוגיה שנסחר בנאסד"ק הצליח לרשום ברבעון הראשון של השנה עלייה של 10.71%, כמעט כפול מהעלייה שרשם מדד ה-S&P500 שסיים את הרבעון עם תשואה של 5.53%. בין החברות שהובילו את העליות במדד הביוטכנולוגיה ניתן למצוא גם שתי חברות ישראלית – פרוטליקס שזינקה ב-205% וסלקט ביוטכנולוגיה עם תשואה רבעונית מרשימה של 178%.

 

את צמרת טבלת חברות הביוטק העולות מובילה מניית חברת Pulmatrix(סימול: PULM), שהתחילה את שנת 2017 עם תשואה פנומנלית של 491%. הריצה השורית למניה החלה באמצע ינואר, כאשר ה-FDA הכשיר את ההתוויה של לטיפול במחלות דלקתיות לתרופה הנשאפת שלהחברה המיועדת לטיפול בדלקות פטרייתיות. זאת לאחר שתי הקצאות מניות (Back To Back) מוצלחות בהן גייסה החברה 5 מיליון דולר ו-3.3 מיליון דולר.

 

מניית חברת Calitthera Biosciences (CALA) רשמה תשואה חיובית של 255% במהלך הרבעון הראשון, לאחר שהודיעה על שיתוף פעולה גלובלי חשוב עם חברת Incyte בעניין התרופה לסרטן של החברה. מהלך זה הוביל גם להודעת חברה על הנפקה ציבורית גדולה של כ-53 מיליון דולר, כאשר הזרמת ההון עזרה להתרוממות מחיר המניה.

 

סדרה של התפתחויות חיוביות עזרו למניית Aurinia Pharmaceuticals (AUPH) לטוס 250% ב-Q1. בתחילת מרץ הודיעה החברה על הצלחה בניסוי הבטיחות בתרופה לטיפול בזאבת (לופוס) ולאחר מכן הודיעה החברה על תוצאות טובות בניסוי נוסף (Open Label), מה שעזר לזינוק במחיר המניה.

 

מניית חברת פרוטליקס (PLX) הישראלית פתחה את השנה חזק עם עלייה של 205% והתברגה בחמישייה הפותחת של המדד, לאחר שבתחילת ינואר דיווחה החברה על תוצאות ביניים חיוביות בניסוי הקליני שלב 2 לטיפול בסיסטיק פיברוזיס. העליות במניה קיבלו רוח גבית גם מדוחות הרבעון הרביעי בו הצליחה פרוטליקס להכות את הציפיות בשוק ב-9 סנט למניה.

 

מניית סלקט ביוטכנולוגיה (APOP) הישראלית סיימה את הרבעון הראשון עם תשואה רבעונית מדהימה של 178% וחתמה את החמישייה הפותחת של המדד האמריקני. העליות במניה בסוף חודש מרץ הושפעו לטובה מדיווח החברה על הצלחת הטיפול בטכנולוגיית ה-ApoGraft שלה בחולה ראשון בסרטן דם, במסגרת הניסוי הקליני שלב 1/2.

 

לעומתן, החברות שבלטו במדד הביוטק ברבעון הראשון בתשואות השליליות שרשמו, שהגרועה שבהן היא ירידה של 90% בשווי מניות החברה, הן: Argos Therapeutics (ARGS); NOVAN (NONV); TENAX Theraputics (TENX); Galena Biopharma (GALE); Aevi Genomic Medicine (GNMX).

 

הקישור לכתבה: https://finance.yahoo.com/m/57aa1220-16a7-3980-8567-3ab932d6ba9f/q1-roundup%3A-winners-and.html

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    היה ברור למי ?

    אם היה ברור לך,אז שיחקת אותה בגדול כנראה קנית ב 113 ומכרת ב500 ? בסה"כ ציינו בכתבה עובדות אני מעריך שברבעון 2 יהיו כוכבות אחרות ,רק לא יודע מי הן ?
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • יונת דאר
    • 09/04/2017 11:05