רכישה שלישית לפרוטרום תעשיות ב-2017: החברה ממשיכה את תנופת הרכישות ואת יישום אסטרטגיית הצמיחה המהירה והרווחית ומודיעה היום (חמישי) כי חתמה על הסכם לרכישת 60% מחברתWestern Flavors Fragrances Production הווייטנאמית ("WFF") בתמורה לכ-1.3 מיליון דולר (כ-28.7 מיליארד דונג וייטנאמי).
הסכם הרכישה כולל אופציה לרכישת יתרת מניות WFF החל מ-4 שנים ממועד השלמת העסקה, במחיר המבוסס על ביצועיה העסקיים העתידיים של WFF בתקופה זאת. השלמת העסקה צפויה בשבועות הקרובים והיא תמומן ממקורות עצמיים.
מחזור המכירות של WFF ב- 12 החודשים המסתיימים בפברואר 2017 הסתכם בכ-1.5 מיליון דולר ארה"ב (כ- 34 מיליארד דונג וייטנאמי).
WFF, שנוסדה בשנת 2003, מעסיקה 44 עובדים ועוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק של טעמים, בעיקר בתחום הטעמים המתוקים, ובדגש על תחומי החלב, המשקאות, הממתקים והאפייה. לחברה סל מוצרים רחב וכ-300 לקוחות מהמובילים בתחומם בווייטנאם. ל-WFF מפעל ומעבדה בהו-צ’י מין סיטי שבדרום וייטנאם ומשרד שיווק ומכירות בהאנוי שבצפון המדינה והיא אחת היצרניות הטעמים הבודדות בשוק הווייטנאמי שהינן בעלות מעבדת מחקר, פיתוח ואפליקציה, אתר ייצור ומערך שיווק ומכירה מקומי. בכוונת פרוטרום להקים מפעל טעמים חדיש ומודרני בהו-צ’י מין סיטי שיאפשר לה להרחיב באופן משמעותי את הפעילות בשוק הווייטנאמי ובמדינות האזור הצומחות.
מנכ"לית WFF, פונג נגיואן, שהינה בעלת המניות המהותית ב-WFF ובעלת ותק של כ-20 שנים בתעשיית הטעמים והמזון, תמשיך לנהל את פעילות החברה.
וייטנאם, בה מתגוררים כ-90 מיליון איש, הינה מהכלכלות הצומחות של דרום מזרח אסיה עם קצב צמיחה חזוי של מעל 6% בשנה הקרובה, המבוסס בעיקרו על המשך גידול מואץ בסחר החוץ של המדינה. כלכלת וייטנאם מתאפיינת בהשקעות משמעותיות של הממשלה בתשתית ובפרויקטים לאומיים, בשיעור השתתפות גבוה בתחום התעסוקה, ובצריכה פרטית מואצת שאחראית לכ-70% מהתל"ג.
פעילותה של WFF סינרגטית לפעילותה של פרוטרום בווייטנאם ובדרום מזרח אסיה בתחום הטעמים המתוקים, שגדלה בשנים האחרונות בקצבים גבוהים מעל קצב צמיחת השוק. רכישת WFF הינה חלק ממימוש האסטרטגיה של פרוטרום להרחיב באופן משמעותי את פעילותה באסיה. במסגרת זאת רכשה פרוטרום בשנת 2015 את חברת הטעמים ההודית Sonarome ואת חברת פתרונות הטעם הסינית Inventive ובשנת 2016 חנכה מפעל טעמים חדיש ומודרני הכולל מעבדת מו"פ מתקדמת בשנגחאי, סין.
בכוונת פרוטרום להמשיך ולהרחיב באופן משמעותי את פעילותה באסיה, הן בהתבסס על צמיחה אורגנית מואצת והן בהתבסס על צנרת רכישות מעניינת כולל במדינות מפתח נוספות באזור. זאת, לצד מיצוי מיטבי של הזדמנויות ה-Cross Selling הרבות וכן מהלכי אינטגרציה של מערכי הרכש, הייצור, המו"פ והשיווק והמכירות במדינות האזור.
לדברי אורי יהודאי, נשיא ומנהל העסקים הראשי של קבוצת פרוטרום, "רכישת חברת הטעמים הווייטנאמיתWFF ממשיכה את יישום אסטרטגיית הצמיחה המהירה והרווחית של פרוטרום, ואת מימוש חזונה "To be the preferred partner for tasty and healthy success". הרכישה תתרום לחיזוק מיצובנו בויטנאם, תוך השגת יתרון יחסי משמעותי של נוכחות מו"פ, מכירות וייצור מקומי, באחד השווקים החשובים והצומחים בדרום מזרח אסיה.
"בכוונתנו לפעול לשילוב מהיר של ההיצע הרחב של סל המוצרים של פרוטרום לשוק הווייטנאמי הצומח, תוך מיצוי הזדמנויות ה-Cross Selling הרבות שנפתחות בפנינו בווייטנאם, לצד חיזוק ההנהלה ויכולות המו"פ, הייצור, השיווק והמכירות של WFF ושילוב פעילותינו הקיימת בווייטנאם ובדרום מזרח אסיה ביחד עם פעילות WFF. בנוסף, נפעל לבניית אתר ייצור חדיש ומודרני בהו-צ’י מין סיטי, תוך הגדלה משמעותית בכושר הייצור באופן שיאפשר לנו להמשיך ולהאיץ את צמיחתנו בווייטנאם ובמדינות האזור הצומחות בדרום מזרח אסיה".
יהודאי סיכם ואמר: "אנו פועלים לאיתור ולביצוע רכישות אסטרטגיות נוספות של חברות ופעילויות בתחומי פעילותנו תוך דגש מיוחד על שווקים בעלי קצבי צמיחה גבוהים באסיה, במרכז ודרום אמריקה, במרכז ובמזרח אירופה ובאפריקה. יישום אסטרטגיה זו הוביל לכך שנתח המכירות שלנו בשווקים המתפתחים גדל מ-27% ב-2010 ל-42% ב-2016, תוך הכפלת היקף הפעילות פי למעלה מ-4. נמשיך ליישם את אסטרטגית הצמיחה המהירה והרווחית שלנו, המבוססת על שילוב צמיחה פנימית רווחית ורכישות אסטרטגיות, להשגת היעדים שהצבנו לאחרונה - מכירות של לפחות 2 מיליארד דולר, עם שיעור EBITDA של מעל 22% בפעילויות הליבה שלנו, עד שנת 2020".