בנימין נתניהו<br>קרדיט: פלאש90, יאיר שגיא
בנימין נתניהו קרדיט: פלאש90, יאיר שגיא

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת אוסטרליה טרנבול השתתפו באירוע כלכלי בהשתתפות כ-500 אנשי עסקים אוסטרלים וישראלים. משלחת ישראלית הגיעה במיוחד בסיוע מכון הייצוא והנספחות הכלכלית באוסטרליה מטעם משרד הכלכלה. החברות הישראליות עוסקות בתחומי האנרגיה החלופית, טכנולוגית מים, הגנת סייבר, ביג דאטא, חקלאות ועוד. בעקבות המפגש נסגרו עסקאות בין חברות ישראליות ואוסטרליות במיליוני דולרים.

 

ראש הממשלה נתניהו אמר: "יש לנו ידידות מופלאה. היא מבוססת על ערכים. כשאני צובע את המפה, אני צובע את אוסטרליה באותם צבעים בהם אני צובע את ארה"ב. זוהי שותפות המבוססת על ערכים משותפים. מפת יחסיה של ישראל עם העולם מתרחבת במהירות שיא. בחודש הבא אני נוסע לסין. אנו חוגגים 25 שנה לחידוש היחסים. סין מנהלת איתנו משא ומתן על הסכם סחר חופשי, ביוזמתם, אחרי שנים רבות של בקשות מצדנו. ראש ממשלת הודו מודי יגיע לישראל בהמשך השנה.

 

ראש ממשלת יפן אבה ביקר בישראל. אני ביקרתי ביפן, ובדיוק חתמנו על הסכם הגנה על השקעות, משהו שהיה חיוני למשקיעים יפנים. יש לנו ישיבות כמעט שבועיות עם משלחות מווייטנאם וקוריאה, משלחות שמגיעות מאסיה כולה. ביקרתי באפריקה, נפגשתי עם שבעה מנהיגים אפריקניים במזרח אפריקה ובכוונתי לבקר במערב אפריקה ולהיפגש עם 20 מנהיגים. זהו שינוי גדול. אותו דבר קורה באמריקה הלטינית.

 

כל זה קורה בזכות שילוב אינטרסים. אולם היחסים שלנו, הברית בינינו, הידידות בינינו מבוססת בראש ובראשונה על ערכים משותפים, לפני אינטרסים. ואנו מוקירים את ידידינו, מוקירים את אוסטרליה.

 

הרבה מאוד דברים חשובים נאמרו כאן היום, אבל אני מבקש להתמקד בדבר אחד– כיוון שיש לנו כאן אנשים מקהילת העסקים – אני רוצה לדבר על אינטרסים. הסיבה שכל המדינות הללו מגיעות לישראל – בדרכים שעדיין לא חלחלו לתודעת הציבור, אם כי זה מתחיל לקרות – הסיבה שזה קורה היא כיוון שהם מזהים שני דברים מרכזיים שישראל יכולה לספק. אני קורא להם T&T. ה-T הראשונה היא היכולת לספק תרופת נגד לטרור. לישראל יש שירותי מודיעין מובחרים. כך גם לאוסטרליה.

 

אגב, היינו מצליחים הרבה יותר יחד מאשר לחוד. זה אחד הדברים שאני וראש הממשלה טרנבול שוחחנו עליהם. אבל יכולתה של ישראל לספק מודיעין און-ליין בזמן אמת, לבלום את הברברים האלה שתוקפים את מדינותינו, את נתיבי הים שלנו ואת הערים שלנו, לעצור אותם, למנוע מהם לבצע את זממם, זה משהו שמדינות מעריכות. כל מדינה זקוקה לזה היום. ישראל מחוזרת בזכות יכולותיה הביטחוניות והמודיעיניות.

 

אבל ישנו גם T נוסף, וה-T הזה הוא טכנולוגיה. העולם שלנו משתנה במהירות רבה. המדינות שיצליחו הן אלה שיוכלו לחדש. הדרך היחידה שבה נוכל לשמר המשך עליית התמ"ג לנפש שלנו ולשמר את הכנסותיהם של אזרחינו היא להוסיף ערך, והיכולת להוסיף ערך תלויה בידע טכנולוגי. זה חיוני להבין זאת, כיוון שהטכנולוגיה מחלחלת לכל מקום. כל דבר הופך טכנולוגי. ההבדל בין הי-טק לבין תעשייה מסורתית אינו קיים יותר. הוא לא קיים בשום תחום. זה יחלחל לכל תחום, אפילו למספרות. זה בטח כבר קרה. כך בכל תחום.

 

לדוגמה: דובר כאן על נושא המים, השקיה בטפטוף. אולם ישנם גם תחומים אחרים. אנו ממחזרים את המים שלנו, ישראל ממחזרת 87% ממי השופכין שלה. אחריה ממוקמת ספרד, הממחזרת 17%. אז אם אתם מדינה הסובלת מבעיית מים ואתם מחפשים השקיה בטפטוף או מיחזור או מניעת דליפות, אתם זקוקים לטכנולוגיה, ואנו מחזיקים בטכנולוגיה הזאת.

 

בעולם מתחוללת היום מהפכה, וזה המפגש בין נתוני עתק, קישוריות ובינה מלאכותית. אלה שיכולים להיות בציר הזה וליצור רעיונות חדשים מנצחים ומחזיקים את העתיד בידיהם. אנו רואים זאת בתעשיית הסייבר שלנו. יש לנו כ-500 חברות הזנק בסייבר. באר שבע, אותה שחררה חטיבת הפרשים האוסטרלית הקלה לפני 100 שנה, הפכה לבירת הסייבר של ישראל כיון שיש לנו את היכולות הללו שאנו מטפחים בצבא, אבל אנו מעודדים אותם להפוך לחברות הזנק, וזה קורה שעה שאנו מדברים.

 

יש לנו היום תעשיית רכב. היא לא מייצרת מנועים, היא לא מייצרת את גופי הרכב. היא מייצרת את המוח שמאחורי המכונית ללא נהג ורשתות הרכב של העתיד. יש לנו יותר חברות הזנק בתעשיית הרכב משיש לנו בסייבר, וזה אומר הרבה.

 

אנו הופכים את מערכת הבריאות בישראל לדיגיטלית. אנו יכולים לייתר את הצורך ברופאים רבים. אם יש כאן בקהל רופאים, חלק מכם נמצאים בצרה כיוון שאנו הולכים להפוך חלק גדול מהשירותים הרפואיים השגרתיים לבלתי רלוונטיים, וגם נוכל לא רק לייצר רפואה מונעת עבור אוכלוסיות גדולות, אלא גם רפואה אישית. זהו אותו מפגש בין נתוני עתק, קישוריות ובינה מלאכותית. זה קורה בתעשייה אחרי תעשייה. זה קורה בישראל, וזאת הסיבה שהכלכלה שלנו גדלה ברבע האחרון בשישה וחצי אחוזים, וכשאתם מגיעים ל-40,000$ תמ"ג לנפש, היכולת לשמר את הצמיחה תלויה במה שאמרתי זה עתה, היא תלויה בחדשנות.

 

ישראל היא מדינת החדשנות, וכל מדינה צריכה להיות מדינת חדשנות, אבל לא כל מדינה אכן תהיה. זה תלוי בדברים בהם אנו משקיעים. אני מציע שנשקיע בשותפות בינינו, אני מציע שיהיה לנו קו ישיר, ואני חייב לומר קו תעופה ישיר. יש לכם את הדרימליינר. הביאו אותו לישראל. אני מציע, ראש הממשלה טרנבול, שנחנוך את הקו בבאר שבע במהלך ביקורך לרגל יום השנה ה-100. לשנה הזאת בירושלים, לשנה הזאת בבאר שבע! כולכם מוזמנים."

 

ראש ממשלת אוסטרליה טרנבול אמר: "שוחחנו על ההיבט הביטחוני, בייחוד במזרח התיכון ובעולם. שוחחנו על שיתוף הפעולה ביננו בנושאי ביטחון לאומי. דנו בדרכים להגביר את שיתוף הפעולה ביננו, בייחוד בביטחון סייבר. זהו תחום שבו שתי מדינותינו עומדות בפני האתגרים שמציבים מדינות ושחקנים לא-מדינתיים למסדי הנתונים הדיגיטליים, שהם כר הפעולה של הכלכלות ואורחות החיים במאה ה-21.

 

דיברנו גם על ההישג המדהים של ישראל, שהיא מדינה מופלאה; מדינה המושתתת על ההיסטוריה העתיקה ביותר אך נמצאת בקדמת הטכנולוגיה והחדשנות ומהווה השראה לאחרים. כפי שאתה יודע, יש לנו גם מצע פעילות כחלק מהאג’נדה שלנו לחדשנות ומדע בישראל. אנו מעמיקים את שיתוף הפעולה בינינו באמצעות הסכם טכנולוגיה וחדשנות ומחזקים את הקשרים הבינאישיים באמצעות הסכם שירותי אוויר. אנו מברכים על האופן בו הסכמי אשרות העבודה והתיירות מתנהלים. רבים מהצעירים שלנו מטיילים במדינותינו ולומדים את אורחות החיים באוסטרליה ובישראל".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    קניתי חדר שינה "רים",כשהיה מנהל

    מכירות. מאוד מוצלח! עד עכשיו מתפקד בבית של חברים, שהתקשו לממן בעצמם ריהוט כזה.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • חגיתת
    • 22/02/2017 11:55
  • 1
    לא יעזור למי שלא מעריך אבל האיש

    הזה הוא איש מכירות ענק.אנחנו רוצים או לא,אוהבים ולא,הוא הרי הרוקי מבחינת הרגשה של יציבות וחזון עבור משקיעים וגם שונאים.זה מדהים באמת ותאמינו לי אני לא אוהב הרבה דברים (בזה אפסיק על אישיותו).בולדוזר, וכאחד שנטה לזלזל ,צריך להוריד את הכובע ולהודות בכל הענווה האפשרית שהוא היחידי שיכול כרגע לנהל את הספינה הזאת .מודה ותוודה.תודה
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • benyy
    • 22/02/2017 11:41