אבי ניסנקורן, יור ההסתדרות<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
אבי ניסנקורן, יור ההסתדרות קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

ועדת העבודה והרווחה אישרה היום פה אחד לקריאה ראשונה את הצעות החוק של חברי הכנסת יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) ואח’, לפיהן מעסיק של עובד בענף השמירה והאבטחה יעמיד לרשותו עמדה מקורה או מוצלת המוגנת מגשם ושמש, מצוידת באמצעי חימום או קירור, ולא ימנע ממנו את השהות בה במהלך העבודה, בכפוף לצרכי האבטחה. בנוסף, המעסיק יספק למאבטח מים, גישה לנקודת חשמל ומקום להנחת חפציו האישיים. כמו כן, יספק לעובד ביגוד מתאים לתנאי מזג האוויר.

 

המפר את הוראות החוק צפוי לקנס של 20 אלף שקלים, ובית הדין לעבודה רשאי להעלות את גובה העיצומים ל-200 אלף שקלים בנסיבות מחמירות. החוק ייכנס לתוקפו חצי שנה מיום פרסומו, למעט במקרים של מעסיק או מזמין שירות של מאבטחים ביותר מ-5 מקומות הדרגה, אז יחול החוק בהדרגה עד שנתיים.

 

ח"כ מלינובסקי: "לא ייתכן שבישראל של שנת 2017 קיימת פגיעה משמעותית בכבוד האדם ואין התייחסות לצרכים הבסיסיים של העובדים. נחשפתי לכך שמאבטחים במוסדות ובמבנים ציבוריים שונים סובלים מתת תנאים במקום עבודתם - מחסור בצליות ובעמדות המגינות עליהם מפני מזג האוויר, חוסר במיזוג וחימום וביגוד שאינו תואם את תנאי מזג האוויר. תנאים בסייסים אלה היו אמורים להיות מובנים מאליהם״.

 

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף: "אלה אנשים הנושאים תפקיד בעל אחריות רבה. החוק הזה יחליף חוסר רגישות וחוסר אכפתיות של הזולת. מאבטחים ושומרים, המשיכו להיאבק על זכויותיכם ואנחנו נסייע לכם".

 

יו"ר ההסתדרות החדשה, אבי ניסנקורן, הגיע לדיון והבהיר כי הוא תומך בסנקציות למפירי החוק: "ככל שמורידים מהסכום, יורדת המוטיבציה לאכוף את החוק. ללא הרתעה, החוק הזה יהיה אות מתה". עו"ד מוריה ברבי מהתאחדות התעשיינים: "אלה סכומים עצומים ולא פרופורציונליים. הם יכולים למוטט עסק".

 

ניסנקורן בירך את מגישי ההצעה ובראשם יוזמת התיקון לחוק ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) והוסיף: "שמחתי לשתף פעולה עם ח"כ מלינובסקי בקידום נושא כה חשוב. אחרי שדאגנו לשפר באופן דרמטי את זכויותיהם ואת תנאי שכרם של עובדי השמירה והאבטחה, באמצעות הסכמים ענפיים וצווי הרחבה, ואחרי שדחפתי להסכם קיבוצי שמסדיר את העלאת שכר הבסיס בענף, כך שיעמוד מעל לשכר המינימום במשק, הגיעה העת לטפל גם בתנאים ההולמים שאמורים להתקיים בעמדות השמירה. עכשיו, כשבזכות צעדי ההסתדרות, לכל עובד אבטחה יש קרן השתלמות והפרשות מוגדלות לפנסיה, אסור להפקיר נושאים מהותיים כמו תנאים פיזיים הולמים שצריך לספק לעובד בעת ביצוע עבודתו".

 

כלכלנית המרכז לשלטון מקומי, הילה זהבי, העריכה בדיון קודם בנושא כי עלות הצעת החוק לרשויות המקומיות היא 16 מיליון שקלים בשנה לפחות. "המדינה מטילה חובות על הרשויות המקומיות חדשות לבקרים, ואין לנו מקור תקציבי לכך", אמרה. נציג אגף התקציבים במשרד האוצר הפתיע בסיום הדיון, כשהודיע כי משרדו מתנגד להצעת החוק בשל העלויות המוטלות על המעסיק. חברי הוועדה דחו עמדה זו, וציינו כי היא אינה מתיישבת עם דעותיהם של שר האוצר ו-ועדת השרים לחקיקה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש