למרות יום קשה בשוק האג״ח בבורסה בתל אביב, ויתניה הצליחה להשלים את השלב המוסדי של גיוס סדרה ד׳ של הנפקת אגרות החוב שלה בביקושים בהיקף של 243 מיליון שקל, פי 2 מהסכום אותו ביקשה לגייס. במסגרת הגיוס קיבלה החברה התחייבויות לרכישה של אגרות חוב בהיקף של 144 מיליון שקל ממשקיעים מוסדיים. הריבית השקלית במכרז נקבעה על 3.85%. במח״מ של 5.15. את הגיוס הובילו לאומי פרטנרס ורוסריו.

 

לדברי מנכ״ל ויתניה, עופר זיו, החברה תשתמש בגיוס האג״ח למיחזור הלוואות, ולהמשך צמיחתה והשקעה בפרויקטים שהיא מנהלת כיום.

 

ויתניה גייסה מתחילת 2008 ועד היום 3 סדרות אג״ח בסך כולל של 360 מיליון שקל, ומתוכם היא כבר החזירה 275 מיליון שקל, כאשר נותר לה התשלום האחרון של סדרות האג״ח ב׳ וג׳. בקיץ 2015 גייסה החברה מניות בבורסה בהיקף של 75 מיליון שקל נטו.

 

ויתניה מחזיקה כיום ב-142 אלף מ״ר שטח נכסים מניבים בעיקר ברמת החייל בתל אביב והרצליה פיתוח. נכון להיום נמצאים ברשות החברה 153 אלף מ״ר נוספים בהליכי תכנון ופיתוח בתל אביב הרצליה פיתוח ואור יהודה. החברה סיימה את המחצית השניה של 2016 עם הון עצמי של 515 מיליון שקל, לאחר חלוקת דיבידנד בסך של 13 מיליון שקל במהלך המחצית. החברה מחזיקה במדיניות חלוקת דיבידנד של 30% מהרווח השנתי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש