מידרוג מודיעה על אישור מחדש של דירוג A1.il באופק יציב לסדרות האג"ח שבמחזור (סדרות א’-ג’) אותן הנפיקה חברת סלע קפיטל נדל"ן.

 

במידרוג מציינים כי דירוג החברה נסמך, בין היתר, על הגידול בהיקף הפעילות והשיפור בפיזור כפי שבא לידי ביטוי ברכישת נכסים בשנים 2014-2016 (נכון למועד הדוח ומשנת 2014 הושלמה רכישתם של 12 נכסים). כלל הנכסים המניבים הקיימים, כולל החדשים שנרכשו לאחרונה, צפויים לייצר כ-150 מ’ ₪ NOI בשנה מייצגת, אשר צפוי לייצר FFO בהיקף של כ-80-100 מ’ ₪ בשנים 2016-2018, היקפים הולמים לרמת הדירוג;

 

על פיזור נכסים, שוכרים ומח"מ חוזים הולמים לרמת הדירוג, יחד עם תהליכים לשיפור וחיזוק הפיזור האמור בדרך של המשיך אסטרטגיית רכישות נכסים יחד עם חיזוק ושיפור הנכסים הקיימים בדרך של הרחבת שטחים, השכרות שטחים פנויים וחידושי חוזים עם שוכרים קיימים; על יחסי האיתנות של החברה, הבולטים לרמת הדירוג בשיעור של כ-50% הון למאזן ושיעור דומה של חוב ל-CAP, כאשר החברה, בהיותה "קרן ריט", מוגבלת בסטייה משיעור זה עד לרמה של 60%.

 

יחסי איתנות אלו הינם בולטים לרמת הדירוג. יתרה מכך, לאורך השנים החברה נוהגת להנפיק הון בהיקפים משמעותיים; יחסי כיסוי הבולטים לטובה לדירוג. בהקשר זה היקפי ה-FFO וה-NOIמצויים במגמת צמיחה משמעותית, באופן התומך ביציבות היחסים; גמישות פיננסית בולטת לחיוב לאור נכסים לא משועבדים בהיקף של כ-1.5 מיליארד ₪; יש להדגיש לחיוב גם את נגישות החברה למקורות מימון וגיוונם, אם באמצעות הנפקות הון שבוצעו בהצלחה בשנים האחרונות ובהיקפים משמעותיים, אם באמצעות גיוס חוב אג"ח בתשואות נמוכות בשוק ההון ואם באמצעות מימון בנקאי ומוסדי ובפריסת לוח סילוקין נוחה.

 

תרחיש הבסיס של מידרוג לוקח בחשבון שמירה על היקף הפעילות הנוכחי במסגרת הנכסים המניבים הקיימים של החברה עם סטייה מסוימת אפשרית בצמיחת הכנסות החברה שנלקחה בחשבון בניתוחי רגישות לאור אפשרות לקיטון בתפוסה בחלק מהנכסים.

 

כמו כן, נלקחה בחשבון אפשרות להרחבת פעילות החברה ברכישת נכסים מניבים נוספים וזאת לאור היקף יתרות הנזילות הקיים והצפוי בחברה והיסטוריית החברה והאסטרטגיה שלה בנוגע לשמירה על היקף נזילות ושימוש ביתרות אלו לרכישות נכסים מניבים במסגרת היותה "קרן ריט" כהגדרתה בישראל. היקף ה-FFO שהחברה צפויה לייצר צפוי לנוע בטווח של כ-80-100 מ’ ₪ בטווח השנים 2016-2018 אשר צפויים לייצר יחסי כיסוי שינועו בטווח של כ-11-15 שנים.

 

מבחינת יחסי האיתנות של החברה, אנו צופים כי החברה תשמור על יחסים שינועו בטווח של 50%-60% חוב ל-CAP וכאמור להיותה "קרן ריט" בישראל, לא תסטה מהטווח העליון של היחס האמור. החברה תמשיך במגמת העלייה בחלוקות דיבידנדים, כאשר החברה צפויה לחלק כ-50-80 מ’ ₪ בשנה בשנים 2016-2018.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש