משה כחלון<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
משה כחלון קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

בתגובה להצהרת שר האוצר, משה כחלון, לפיה "מס על דירה שלישית הוא ייהרג ובל יעבור", אומר הבוקר (ראשון) שמאי המקרקעין ארז כהן, לשעבר יו"ר לשכת שמאי המקרקעין: "כחלון, הפעם ממש הגזמת. אחת, דירה במחיר סביר לכל צעיר בישראל, זה ייהרג ובל יעבור. שתיים, קידום התחדשות עירונית כתכנית לאומית כוללת זה ייהרג ובל יעבור. שלוש, הפיכת מחיר למשתכן לברת השגה לכל מי שאין לו דירה, זה יהרג ובל יעבור.

 

"ארבע, מניעת משבר משכתנאות למשפחות שלקחו בשנים האחרונות משכנתאות ענק, זה ייהרג ובל יעבור. חמש, בדיקה מחודשת של כדאיות הסכמי הגג שבהם מושקעים מיליארדים, זה ייהרג ובל יעבור. שש, דאגה למוסדות ציבור כהלכתם בשכונות החדשות, זה ייהרג ובל יעבור. שבע, פיקוח הדוק על מחירי השכירות ובמיוחד צעירים בערים הגדולות, זה ייהרג ובל יעבור.

 

"שמונה, קידום סוף סוף של בניייה יזומה של מתחמים להשכרה, זה ייהרג ובל יעבור. תשע, החזרת הלוואות המקום ומענקים לפריפריה וקיצוץ מיסי פיתוח שסתם מייקרים שם את הדירות, זה ייהרג ובל יעבור. עשר, לשקול מחדש, לפחות נקודתית, קידום בנייה ציבורית מבובסדת כפי שהיתה בעבר וסיפקה דירה לכל נפש, זה ייהרג ובל יעבור.

 

"אבל, כחלון, להיצמד מכל הפתרונות שבעולם למס המיותר על דירה שלישית שרק ייעלה את מחירי השכירות וייפגע ברבבות ישראלים שמבחינתם זו הפנסיה שלהם?? זה בוודאי ובוודאי לא ייהרג ובל יעבור!! חומר למחשבה", סיכם כהן.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    ארז אתה זבל גדול מתוך פוזיה מדבר מס25 אחוז צריך לכול החזירים יישר כוח כחלון כול העם איתך מי שלא יצביע בעד החוק הצודק הזה נבוא חשבון איתו חכו

    • חווה
    • 09/10/2016 10:07
  • 1
    ארז אתה מנוול גדול אנטרסנט לך לעזעזל כבר כמה דירות יש לך מס 25 אחוז צריך מהשקל הראשון כחלון כול העם איתך לפיד זבל ואתה ארז זבל גדול דואגים לעשירים

    • ציפי
    • 09/10/2016 10:05