אבי ניסנקורן, יור ההסתדרות<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
אבי ניסנקורן, יור ההסתדרות קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

כ-700 עובדי חברת ההיי-טק NCR מרעננה, יקיימו מחר (יום ה’) שביתה כוללת על רקע חוסר ההתקדמות במו"מ מול ההנהלה. NCR (לשעבר ריטליקס) היא ספקית גלובלית מובילה של שירותים לרשתות שיווק קמעונאיות בעלות היקפי פעילות גבוהים. בין היתר החברה פיתחה תוכנה מתקדמת לקופות המאפשרת אינטגרציה עם יישומי ניהול שרשרת האספקה.

 

עובדי NCR התאגדו בהסתדרות בספטמבר 2015, תחת איגוד עובדי ההיי-טק בראשות יקי חלוצי. מאז ההתאגדות ההנהלה מנהלת לכאורה עם נציגות העובדים מו"מ לחתימה על הסכם קיבוצי ראשון, הכולל ישיבות על בסיס קבוע, אולם בפועל לא בוצעה בו כל התקדמות.

 

בשבוע האחרון המו"מ עלה על שרטון כשההנהלה בחרה לפוצץ את אחת הישיבות שנערכו בין הצדדים. אי לכך הודיע ועד העובדים על קיומה של שביתה, והורה לכלל עובדי החברה לא להגיע לעבודה מחר.

 

נזכיר כי ב-NCR קיים סכסוך עבודה פתוח מאז חודש דצמבר האחרון, וגם במהלך חודש מרץ נקטו העובדים בצעדים ארגוניים, אולם ההנהלה שוב ושוב בוחרת להתבצר בעמדותיה.

 

ליאור טהור, יו"ר ועד העובדים: "לצערנו הנהלת החברה ממשיכה בשלה ולא מפנימה שקיימת אצלה התארגנות עובדים שיש להידבר עמה – הן בהתנהלות היומיומית שלה מול הוועד והן במו"מ להסכם הקיבוצי, בו יש פערים עצומים. אנו שוקלים את צעדינו העתידיים אך לא חוששים להמשיך את השביתה במידה וההנהלה לא תחזור בה מדרכיה ולא תנהל עמנו מו"מ ענייני".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    אש אש מדורה

    ההודים יחליפו את כולנו

    • דניאל
    • 15/09/2016 14:44
  • 1
    בהצלחה

    ווועד בחברה זה דבר מועיל, למרבה הצער הנהלות מנסות לשמור על הדיקטטורה הפנימית ותוך כדי פוגעים בעובדים ו בחברה.

    • מיכה
    • 14/09/2016 21:44