בנק הפועלים ו-TNS הודיעו הבוקר (שני) על עלייה במדד אמון הצרכנים לחודש אוגוסט: עלייה נרשמה במדד למצב השוטף ובמדד הציפיות, לצד שיפור בתפיסת מצב התעסוקה כיום ובעוד שישה חודשים.
מדד אמון הצרכנים של בנק הפועלים ו-TNS טלסקר רשם עלייה של 1.5 נקודות אחוז בחודש אוגוסט 2016 לרמה של 133.6 (אפריל 2002=100). המדד למצב השוטף עלה ב- 1.9 נקודות אחוז ומדד הציפיות עלה ב- 1.2 נקודות.
כלכלני בנק הפועלים ציינו בתגובה לנתונים כי "אמון הצרכנים המשיך להשתפר החודש על רקע המצב הטוב של שוק העבודה ועליות השערים בשווקים הפיננסיים. ניתן לראות שהמדד למצב השוטף נמצא באחת מהרמות הגבוהות אליו הגיע, בעוד שביחס לציפיות האופטימיות פחותה. רמת האמון הגבוהה של הצרכנים וכן הריבית הנמוכה מדרבנים יחדיו את הביקושים לצריכה פרטית.
"נתוני הלמ"ס מצביעים על עלייה ברכישות בכרטיסי האשראי בקצב שנתי של 7.5% בחודשים מאי-יולי. רכישות כלי רכב צפויות לשבור השנה שיא חדש: בינואר-יולי נמסרו 192 אלף כלי רכב פרטיים ומסחריים חדשים - עלייה של כ- 15% לעומת הרמה בשנה שעברה, שהייתה אף היא גבוהה מאוד", הוסיפו.