לאחר פרשת הסלמנולה בדגני הבוקר של יוניליוור, הבוקר (ה’) נחשף כי מספר חברות מבצעות ריקול ענק בעקבות חשש להימצאות חיידק הסלמנולה בחומר הגלם של טחינת הנסיך, המשמשת כיצרנית עבור שורה של מותגים ואף מספקת טחינה גולמית במכירה ישירות לצרכן.

 

גלובס מוסר כי הריקול כולל את כל מוצרי החומוס של המותגים "שופרסל", "יש", "שמיר", "אסלי", "המותג", "דליקטסן","סלטי הבית", "יוחננוף", "פיקניק" בטווח תאריכי תוקף 1/9/2016 עד 18/9/2016 . מדובר על אלפי מוצרים שכבר יצאו לשוק. הצרכנים מתבקשים שלא לצרוך את המוצרים הללו והבוקר מתבצע איסוף מהמדפים.

 

סלטי שמיר היא שהוציאה את ההודעה אחרי שאתמול בערב קיבלה דיווח מטחינת הנסיך כי שניים מהמותגים פנו אליה עם חשש להימצאות סלמנולה במוצר. סלטי שמיר מדגישים כי לא נמצא החיידק בבדיקה אולם הם נוקטים במהלך של ריקול - כמשנה זהירות שמתבקש כמובן בימים אלה. בחברה מדגישים כי מוצרי סלטי שמיר שאינם מוצרי חומוס ו/או טחינה תקינים ומאושרים לשימוש. בנוסף, מוצרי החומוס והטחינה שאינם בטווח התאריכים של מוצרי ההחזרה היזומה ( recall ) תקינים ומאושרים לשימוש. מוצרים שנכללו בריקול וטרם שווקו לחנויות יועברו להשמדה.

 

שופרסל יצאה בקריאה שעות ספורות לאחר הודעת סלטי שמיר והיא קוראת לציבור להשיב את סלטי החומוס, הטחינה והחצילים של המותג הפרטי: כל מוצרי החומוס מותג "שופרסל"/"יש", בטווח תאריכי תוקף 1/9/2016 – 18/9/2016, כל מוצרי טחינה מותג "שופרסל" /"יש", בטווח תאריכי תוקף 16/9/2016 – 3/10/2016, סלטי חצילים בטחינה מותג "שופרסל" / "יש", בטווח תאריכי תוקף 1/9/2016 – 18/9/2016.

 

בשופרסל הדגישו כי סלטי המותג הפרטי "שופרסל" נבדקים באופן שוטף ומשווקים רק לאחר קבלת תוצאות בדיקות מעבדה תקינות. אנו נוקטים משנה זהירות והקפדה יתרה מתוך דאגה עליונה לבריאות הלקוחות שלנו ועל כן הוחלט על איסוף המוצרים.

 

כמעט שעתיים אחרי הודעת סלטי שמיר יצאה חברת טחינת הנסיך בהודעה משלה: "החברה מייצרת מגוון מוצרי טחינה לרבות טחינה ללקוחות תעשייה. כלל מוצרי החברה נופקו עם אנליזות ונמצאו תקינות. במשלוח ללקוח סלטי שמיר התגלה חשש להמצאות בעיית איכות (חשש לסלמונלה). בתיאום עם משרד הבריאות הוחלט אמש על נקיטת משנה זהירות, כחלק מדאגה ללקוחות החברה והצרכנים. לעדכן, להנחות ולהתריע את סלטי שמיר על העברת הודעה לציבור. בבדיקות שבוצעו בקו הייצור לאריזות 1 טון בלבד ללקוחות תעשייה, התגלתה תקלה בקו. התקלה תוקנה ודווחה ללקוחות ולמשרד הבריאות. שאר מוצרי החברה, צנצנות 1/2 קילו ו-1 קילו נמצאו תקינות לחלוטין". עוד נמסר כי "חברת טחינת הנסיך מקבלת אחריות מלאה על התקלה ופועלת בשקיפות מלאה מול הלקוחות, הצרכנים ומשרד הבריאות".

 

אין ספק שלאור פרשת יוניליוור החברות נוקטות במשנה זהירות, כולל משרד הבריאות. בהודעתה הבוקר מדגישה חברת סלטי שמיר את תאריך הימצאות החיידק שבגינו מבוצע הריקול, כלומר אתמול בערב, ובסמוך להודעת החברה שיגר משרד הבריאות הודעה משלו. "סלטי שמיר מבקשת לידע את קהל לקוחותיה כי בעקבות הודעת ספק הטחינה הגולמית ’טחינה הנסיך’ מאתמול בלילה על זיהום של חיידקי סלמונלה בחומר הגלם שסופק לנו, אנו מפעילים נוהל החזרה יזומה על מוצרינו כדלקמן. בעקבות הודעה זו של טחינה הנסיך ובתאום עם גורמי משרד הבריאות ושירות המזון הארצי החליטה הנהלת החברה להפעיל נוהל החזרה יזומה על כלל המוצרים אשר יוצרו מחומר גלם זה".

 

בהודעה נוספת של משרד הבריאות נמסר כי אמש בוצעה ביקורת במפעל טחינת הנסיך על ידי מפקחים מטעם משרד הבריאות וזאת בעקבות חשד להמצאות סלמונלה שהתגלתה במפעל. ממצאי הבדיקה הראשונים מעלים כי מדובר בתקלה שהתגלתה בקו מילוי המיועד לתעשייה בלבד. כ-200 טון טחינה גולמית מעוכבים במפעל ומיועדים להשמדה. המפעל הודיע ללקוחותיו על אספקת החומר גלם החשוד. הליך הבדיקה של משרדינו טרם הסתיים.

 

מסלטי שמיר נמסר בתגובה: "יצוין כי על-פי נהלי בדיקות קבלת מוצרים בהם עושה שימוש סלטי שמיר והן בהודעת טחינת הנסיך חומר הגלם התקבל במפעל עם תוצאות מעבדה חיצונית תקינות לחיידקים ובכללם לחיידקי סלמונלה. על-אף האמור לעיל, עקב הודעת ’טחינה הנסיך’ החלטנו כי עלינו לבצע החזרה יזומה ( RECALL ) לכל המוצרים אשר יוצרו מטחינה זו, למרות שבחלק מהמוצרים שנבדקו על ידנו לא נמצאו סימני סלמונלה. אנו פועלים בתיאום ובשיתוף מלא עם משרד הבריאות בטיפול באירוע זה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש