תעשיית קרנות הנאמנות הניבה למשקיעים תשואה ממוצעת של 1.1% בסיכום חודש יולי. כך עולה מסיכום חודשי של תשואות תעשיית קרנות הנאמנות, שפרסמו מיטב דש.

 

עוד עולה מהסקירה כי מתחילת השנה התשואה מגיעה ל-2.3% ובנטרול הקרנות הכספיות (אפס תשואה), התשואה של הקרנות המסורתיות מגיעה לכ-2.7%.

 

עליות השערים הניכרות בשוק המניות בארץ הובילו לתשואות גבוהות גם בקרנות המתמחות במניות בישראל, ואלה הניבו החודש למשקיעים את התשואה הגבוהה ביותר בתעשיית קרנות הנאמנות העומדת על כ-5.5%. קרנות אג"ח כללי וקרנות אג"ח חברות הניבו למשקיעים תשואה המסתכמת ב-1.1% וממקמת אותן בראש טבלת הביצועים של קרנות האג"ח בארץ.

 

הקרן שרשמה את התשואה החודשית הגבוהה ביותר בחודש יולי היא הקרן "ברק 6F חוזים עתידיים - קרן ממונפת" שזינקה ב-21.11%. בצד השני, הקרן שהשיגה למשקיעים את התשואה הגרועה ביותר היא: "ברק 6F ממונפת" לאחר שצנחה בכ-20.04%.

 

קרנות אג"ח כללי הניבו למשקיעים בסיכום חודשי תשואה חיובית ממוצעת של 1.1% אלה. שבחרו להשקיע בקרנות אג"ח כללי עם חשיפה של עד 30% מניות רשמו את התשואה החיובית הממוצעת הגבוהה ביותר בקבוצה זו, המסתכמת ב-1.8%. לעומת זאת, אלו שבחרו לא לקחת סיכון ולא להיחשף למניות כלל השיגו את התשואה החיובית הממוצעת הנמוכה ביותר הנאמדת ב-0.7%.

 

קרנות אג"ח קונצרני רשמו החודש תשואה ממוצעת של כ-1.1% בהובלת קרנות ה-HIGH YIELD שסיפקו למשקיעים את התמורה על הסיכון שנטלו עם תשואה ממוצעת של 2.5%. קרנות אג"ח קונצרני ללא מניות רשמו תשואה של 1%, כאשר חשיפה ל-10% מניות השיאה למשקיעים 1.7%.

 

אגרות החוב הממשלתיות מסכמות את יולי בעליות שערים. מדד אג"ח ממשלתי כללי רשם החודש תשואה חיובית של כ-0.3%. קרנות אג"ח מדינה ללא חשיפה מנייתית רשמו גם הן תשואה חיובית ממוצעת של 0.3%, קרנות אג"ח מדינה עם חשיפה של עד 10% מניות הניבו למשקיעים תשואה גבוהה יותר העומדת על 0.6%.

 

קרנות אג"ח חו"ל רשמו החודש תשואה חיובית הנאמדת בכ-0.3% בהובלת קרנות אג"ח חו"ל מוגנות מט"ח שעלו ב-0.6% וקרנות אג"ח הצמוד ליורו שרשמו עליה של כ-0.4%. קרנות מניות בחו"ל סיכמו את החודש עם תשואה חיובית של 3.7% בהובלת קרנות אירופה מוגנות מט"ח שעלו ב-4.6%.

 

תשואות קרנות הנאמנות מתחילת השנה: קרנות המתמחות במניות בישראל רשמו מתחילת השנה תשואה חיובית של 5.5%. הקרנות שבלטו לטובה בתשואות מתחילת השנה הן קרנות מניות נדל"ן וקרנות מניות יתר שעלו ב-20.4% וב-13.6% בהתאמה. לעומת זאת, הקרנות שהשיגו תשואות חיוביות אך פיגרו בקבוצה זו היו קרנות מניות ת"א 25 עם 4.4%- וקרנות מניות ת"א 100 עם 1.05%-.

 

קרנות המתמחות במניות בחו"ל רשמו מתחילת השנה תשואה חיובית הנאמדת ב-0.8%. הקרנות שבלטו לחיוב היו קרנות מניות בחו"ל אנרגיה וקומודיטיס שעלו מתחילת השנה ב-29.8%, וקרנות מניות שווקים מתעוררים שהניבו למשקיעים תשואה חיובית של כ-10%. בלטו לרעה קרנות אירופה חשופות מט"ח עם 7.5%-.

 

קרנות אג"ח כללי רשמו מתחילת השנה תשואה חיובית של 2.7%. קרנות אג"ח כללי ללא חשיפה למניות הניבו למשקיעים תשואה חיובית הנאמדת ב-2.5%. כמו כן, קרנות עם חשיפה של עד-20% הניבו למשקיעים תשואה חיובית גבוהה הרבה יותר המסתכמת ב-3.0%.

 

קרנות הנאמנות הקונצרניות ללא מניות עלו מתחילת השנה ב-2.9% בממוצע, ובהמשך לכך, קרנות אג"ח קונצרני ברמת סיכון גבוהה העניקו תשואה גבוהה של 5.3%.

 

מתחילת השנה קרנות אג"ח מדינה רשמו תשואה חיובית הנאמדת ב-1.8% בהובלת קרנות אג"ח צמודי מדד לטווח ארוך מעל 4 שנים שעלו ב-2.6%.

 

טבלת 10 הקרנות הטובות ביותר ביולי 2016 מורכבת בעיקר מקרנות ממונפות ואסטרטגיות וקרנות מניות בישראל המתמחות בביומד. טבלת 10 הקרנות הגרועות ביותר ביולי 2016 מורכבת מקרנות מניות בחו"ל, עם דגש על קרנות מניות שמשקיעות בסחורות וקרנות ממונפות ואסטרטגיות.

 

טבלת 10 הקרנות הטובות ביותר מתחילת השנה מורכבת מקרנות מניות בישראל בדגש עלקרנות מניותהמתמחות בנדל"ן. טבלת 10 הקרנות הגרועות ביותר מתחילת השנה מורכבת מקרנות מניות בחו"ל, בדגש עלקרנות מניות אירופה וביוטכנולוגיה וקרנות ממונפות ואסטרטגיות

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש