שיתוף הפעולה הפורה בין יחידת תביעות מרכז של משטרת ישראל ומשרד הכלכלה והתעשייה, הוליד כתב אישום משותף שהוגש לבית משפט השלום בפתח תקווה נגד הנאשם אופיר עלימה, בגין עבירות חמורות הנוגעות להחזקת צעצועים מסוכנים, זיקוקי דינור וחומרי נפץ מסוכנים.

 

על פי כתב האישום, הנאשם איחסן את הפריטים המסוכנים במחסן ארעי, באופן לא בטיחותי, ללא אישור מפקח עבודה ובניגוד להוראות נוספות המפורטות בחוק חומרי נפץ, תשי"ד – 1954. כמו כן, חלק מהפריטים הינם צעצועים מסוכנים האסורים להחזקה שימוש ומכירה לפי חוק הפיקוח על מצרכים ושירותים, תשי"ח- 1957 וצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (איסור ייצור, ייבוא ומכירה של צעצועים מסוכנים), תשמ"ז - 1986.

 

מדובר בעשרות אלפי פריטים וצעצועים מסוכנים המכילים חומרי נפץ ואבקת שריפה העלולים לגרום לפציעות ונזקים למשתמש ולסביבה, וזאת בכמות שוות ערך לכ- 1 טון חומר נפץ מסוג TNT עם פוטנציאל נזק מוחלט ופגיעה ברכוש ובחיי אדם לטווח של 300 מטרים, ונזקים נוספים ומשניים לטווחים של מאות מטרים נוספים.

 

מדובר בשיתוף פעולה בין גורמים רבים ביניהם יחידות התביעה של המשטרה ומשרד הכלכלה, מעבדת חבלה במשטרת ישראל, מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד הכלכלה, מכון התקנים ואגף האכיפה בסחר של משרד הכלכלה.

 

משרד הכלכלה ומשטרת ישראל רואים חשיבות בהגברת האכיפה הפלילית והגברת שיתופי פעולה בין רשויות החקירה והתביעה בישראל על מנת למגר את תופעת אחזקת חומרי נפץ ללא פיקוח ומניעת הפצתם של צעצועים מסוכנים בקרב הציבור.

 

הפריטים המסוכנים נתפסו והם מוחזקים מאז במשמורת המשטרה ואף הוגשה בקשה להשמדתם. התביעה הודיעה לבית המשפט כי קיימת אפשרות שתעתור לעונש של מאסר בפועל. טרם נקבע מועד לדיון בתיק.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש