כך נראית הבעת חוסר אמון בתכניות הממשלתיות. למרות תוכנית מחיר למשתכן ולמרות המחירים הגבוהים זמן המכירה של דירה חדשה בישראל התקצר.
מנתוני הלמ"ס על החציון החודשי להימצאות דירות חדשות בשוק בשנת 2015 שעובדו על ידי חטיבת אלדר צפון עולה כי הדירות במחוז צפון ובמחוז חיפה יושבות הכי פחות על המדף. מהנתונים עולה כי דירה במחוז חיפה הכולל את כל אזור חיפה והקריות נמצאת על המדף רק 2.1 חודשים לעומת 2.8 חודשים ב-2014. במחוז הצפון הספיקו 1.3 חודשים כדי למכור דירה חדשה לעומת 2 חודשים בשנת 2014.
לדברי חיים פייגלין, יו"ר ארגון קבלני חיפה והמפרץ "באזורים בהם בונים דירות חדשות יש ביקושים. הציבור לא מחכה למחיר למשתכן, הציבור לא מעוניין ללכת מהגרלה ולהגרלה ובסוף גם אם זכה להבין שיתכן שלא יקבל משכנתא או שיקבל בתנאים גרועים בשל חשש שהפרויקט לא יצא לפועל. ביקושים יש ובשפע. הבעיה היא היצע. ולראייה בהשוואה ל-2014 הדירות נמצאות פחות זמן על המדף".
כך למשל, חברת שרביב מדווחת על ביקושים ערים לדירות בשכונת גבעת אלונים בקריית אתא. מנתוני החברה עולה כי תוך שבועות ספורים נמכרו כ-30% מהדירות במגדל חדש בן 18 קומות במסגרת מכירה שקטה ללא כל פרסום. לדברי שרה אילין, מנהלת שיווק בחברת שרביב "אנו רואים שמתחילת השנה המגמה שאפיינה את 2015 נמשכת עם גידול במכירות, כאשר את העליה הגדולה בביקושים ניתן להסביר בכך שלא יצאו פרויקטים חדשים או מכרזים שאינם במסגרת מחיר למשתכן. יש קהל רחב של זוגות צעירים ומשפרי דיור שאינם זכאים, שמבינים שגם בתקופה הקרובה לא ייכנס היצע חדש לשוק. הם חוששים מהמשך עליית מחירים, ומזדרזים לרכוש מכיוון שהם חושבים שאם לא יעשו כן לא יישארו להם דירות".
ברמה הארצית, בשנת 2015 הספיקו 3.6 חודשים כדי למכור דירה חדשה בישראל, לעומת 5.1 חודשים בשנת 2014. המפתיע בנתונים הוא שהדירות במחוז תל אביב "נחטפות" למרות שמדובר בדירות היקרות ביותר בישראל ואכן דירה חדשה במחוז תל אביב מספיקה להישאר על המדף 2.3 חודשים בלבד , ירידה של 1.9 חודשים לעומת שנת 2014.