יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים בעליות שערים, בתמיכת המומנטום החיובי בשוקי העולם, בין היתר על רקע נאומה של יו"ר הפד, ג’נט ילן, שהביעה אתמול אופטימיות באשר לכלכלת ארה"ב וניסתה למתן את משמעות דוח התעסוקה המאכזב שפורסם ביום שישי.

 

אחרי העליות של יותר ממחצית האחוז שנרשמו אמש בניו יורק, הבוקר רשמו גם הבורסות במזרח הרחוק נטייה חיובית ובאירופה מראים המסכים ירוק בוהק של קרוב ל-2%. גם החוזים העתידיים בניו יורק מאותתים על עליות וכך גם החוזים על הנפט שנסחרים סביב 50 דולר לחבית.

 

בקרב המניות הדואליות, פער הארביטראז’ המשוקלל על מדד המעו"ף היה הבוקר חיובי ברמה של 0.3%: מיילן וכיל שבו לת"א עם פער חיובי של 1.8% כל אחת ומניית אופקו שצללה ב-8% ביומיים האחרונים חזרה עם ארביטראז’ חיובי של כ-2.25%. גם פריגו חזרה בפלוס של כ-0.8%, ומנגד מניית טבע עם פער שלילי של 0.2%.

 

מחזור המסחר בת"א עומד בשעה 13:00 על יותר מ-400 מיליון שקל, כאשר טבע מובילה את המחזורים במניות ת"א-100 ואחריה בזק , הבנקים פועלים ולאומי , כיל  ופריגו . ת"א-25 ות"א-100

 

אביליטי מובילה את העליות בת"א-100. עוד בירוק: נבידאה , אופקו בתמיכת הארביטראז’ החיובי כאמור, קנון , חברה לישראל וישראל שהגדילה את סכום הנפקת האג"ח לכרבע מיליארד שקל. מנגד, מניית אל על מובילה את היורדות ואחריה לייבפרסון , טאואר , נובה , בזן ובנק פועלים .

 

מחוץ לת"א-100, סומוטו בולטת בעליות אחרי שפרסמה נתונים ראשוניים מהחודשים אפריל-מאי, ופוינטר עולה בחדות.

 

ברבעון הראשון, שוויו של תיק הנכסים שבידי הציבור נותר כמעט ללא שינוי לעומת סוף הרביע הרביעי של 2015 ועמד על כ- 3.31 טריליוני ש"ח. לפי נתוני בנק ישראל, היציבות בשווי התיק ברביע הראשון נבעה מהעלייה ביתרת המזומן והפיקדונות ובאג"ח חברות סחיר, אשר קוזזה כמעט במלואה ע"י הירידה בשווי המניות בארץ ובחו"ל. שווי יתרת התיק המנוהל ע"י המשקיעים המוסדיים עלה ברביע הראשון של שנת 2016 ב-0.9% (12 מיליארדי ש"ח), ועמד בסופו על כ-1.37 טריליון.

 

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, התייחס להמשך הירידה בנתוני הייצוא: "לאור החולשה בנתוני היצוא, אנו מפחיתים את תחזית הצמיחה שלנו לשנת 2016 לרמה של 2.5%. תחזית זו עוד עשויה להתעדכן כלפי מטה בהמשך". חברון הוסיף כי "הבעיה המרכזית כיום מבחינת בנק ישראל היא מגמת החולשה הגלובלית בסחר העולמי, בעיה שאינה ייחודית רק לישראל. רק לפני כחודשיים הפחיתו בארגון הסחר הבין-לאומי את תחזיתם לצמיחת הסחר העולמי לרמה נמוכה של 2.8% בלבד. הפתרון למצב הוא מטבע חלש יותר".

 

למרות הציפיות בשווקים: הראל צופים עליית ריבית בארה”ב עוד ב-2016. עפר קליין מעריך שנראה העלאת ריבית אחת או יותר - בהתאם להתפתחויות הכלכליות - עוד בשנה הנוכחית, כאשר מועמדים טובים לכך הם החודשים ספטמבר ודצמבר.

 

בתוך כך, בתמיר פישמן סבורים שדו”ח התעסוקה הפחית מאוד את הסיכוי להעלאת הריבית בארה”ב. בבית ההשקעות ציינו כי הדו"ח המאכזב וההרעה בסקרי הציפיות הורידו בסוף השבוע את ההסתברות הגלומה בשווקים להעלאת ריבית הפד בחודש יוני מ-31% ל-4% בלבד.

 

"הבורסה בישראל במתכונתה הנוכחית משתייכת למועדון מצומצם של בורסות בעולם, קצת דינוזאוריות, שטרם ביצעו את שינוי והתאמה כמו הבורסות ברבאט, אבו-דאבי וסין", כך אמר הבוקר יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ’ שמואל האוזר, בוועידת שוק ההון של גלובס. "אנו חייבים לבצע את השינוי על מנת שהבורסה בתל אביב תישאר רלוונטית וחיונית, אחרת היא תעלם תוך שהיא מייצרת אפקט דומינו שלילי על המשק הכלכלי".

 

סומוטו פרסמה היום כאמור הערכות ראשוניות לחודשים אפריל-מאי 2016: החברה מעריכה כי הכנסותיה מהחודשיים האחרונים יסתכמו בלפחות 7.4 מיליון דולר, ה-EBITDA בלמעלה מ-3 מיליון דולר ויתרת המזומנים נטו ב-5.6 מיליון. בעקבות תוצאות אלה, תחלק סומוטו דיבידנד נוסף של חצי מיליון דולר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש