ארז כהן אומר הבוקר בעקבות דו"ח השמאי הממשלתי: "בכפר סבא מחירי הדיור זינקו ברבעון הראשון של 2016 בשיעור של כ-8 אחוזים".
כהן, לשעבר יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, בהמשך לנתוני השמאי הממשלתי מהשבוע שעבר לפיהם מחירי הדירות בכפר סבא ירדו בכ-2 אחוזים: "בבדיקה מדוקדקת שערך משרדי את כל עסקות הדירות 4 חדרים שנמכרו בכפר סבא בשני הרבעונים האחרונים, מתברר כי ברבעון הראשון של 2016 היתה דווקא עלייה של 8 אחוזים לעומת הרבעון האחרון של 2015, מכ-1.912 מיליון שקלים, מחיר ממוצע לדירת 4 חדרים ברבעון הקודם, לכ-2.074 מיליון שקלים, מחיר ממוצע ברבעון הראשון של 2016.
"נתון זה משמעותי במיוחד, זאת משום שכפר סבא נחשבת לאבטיפוס אופייני ביותר של עיר לווין לגוש דן עם התנהגות שוק מייצגת ביותר בקרב משפרי דיור והנתון הנ"ל מצביע על מגמה ברורה של המשך עליות מחירים. ניתוח משרדי מראה כי הגורם העיקרי לעליות המחירים הינו תכנית מחיר למשתכן שגם איננה מעניקה כל פתרון לאוכלוסייה הכללית וגם בפועל הקטינה באופן משמעותי את כמות הדירות המשווקות בשוק לאוכלוסייה הכללית".
עדן בר, מבעלי בר לוי אדריכלים: "זהו נתון נוסף הממחיש עד כמה הפתרונות שמציעה הממשלה נכשלים בזה אחר זה, זאת משום שהם מטפלים כל העת בסימפטומים למוגלה, ולא בגורמים למוגלה! הגורם העיקרי למוגלה הינו ללא ספק מבנה שוק הנדל״ן ובראש וראשונה העובדה שאין למדינת ישראל מאז הקמתה מדיניות תכנון ברורה היכן לבנות ומה תהיה העלות-תועלת של בניית שכונות ענק פרברית חדשות, זאת במקום להתמקד בהתחדשות עירונית הן בגוש דן והן בערי לווין מרוחקות יותר.
"התחדשות עירונית שכזו יש לה גם הגיון כלכלי צרוף, זאת במקום לשפוך מיליארדים על שכונות ענק ב’שומקום’, ובד בבד גם הגיון חברתי של תמהיל אוכלוסיות שונות ומגוונות, זאת במקום ליצור ’גטאות’ בטון חדשות, זאת לצד הזנחת שכונות ותיקות והפיכתן גם כן ל’גטאות’. המלצתי: הקמת מועצה ממלכתית-לאומית לתכנון שתשלב מקבלי החלטות עם אנשי מקצוע בתחומי התכנון ונציגי ציבור. לתשומת לב מקבלי ההחלטות".