ביג מרכזי קניות מקימה חברת בת BIG+ אשר תהווה פלטפורמת סחר מקוון וזירת קניות דיגיטלית של מותגים ישראליים ובינלאומיים הפועלים בישראל ומותגים בינלאומיים שעד כה לא היו נגישים לרכישה ישירה לצרכן הישראלי.\

 

באמצעות אתר הסחר המקוון ביג+ תציע ביג חווית לקוח שונה מהמקובל כיום בתחום קניות האון-ליין. על פי המודל העסקי פלטפורמת BIG+ תציג את כל הרשתות הממותגות במגוון רחב של קטגוריות בנוסף לאופנה, ובהם, הנעלה, אקססוריז, קוסמטיקה, אלקטרוניקה ו – DIY ממגוון הקטגוריות הקיימות בקניונים ובמרכזים המסחריים. והלקוח לראשונה יוכל לשלב קניות של מותגים שונים באותה הקנייה ובכך לחסוך בעלויות המשלוח. כמו כן, מרכזי ביג ברחבי הארץ יפעלו כ בCLICK & COLLECT ויציעו שירות מלא על ידי נציגי שירות ומכירה מיומנים, של איסוף הפריטים, מדידה, החלפה ושירות לאחר הקנייה. בהם גם ימוקמו לוקרים דיגיטלים לאיסוף הזמנות 24 שעות .

 

לכניסת ביג לתחום הסחר המקוון ולהשקת הפלטפורמה קדמו מחקרים מקיפים שהצביעו על שינוי הרגלי הצריכה של הצרכנים בעולם שהופכים ליותר ויותר דיגיטאליים. תחום ה – E COMMERCE לא מפותח דיו בישראל בהשוואה למדינות אחרות בעולם, הקניות ברשת בישראל בשנת 2015 הסתכמו בכ 9.3 מיליארד שקלים, המהווים גידול של 19% לעומת שנת 2014. בישראל רק 18% מסחר המקוון מתבצע בשוק המקומי (זאת לעומת 60% שוק מקומי בגרמניה, ו – 69% שוק מקומי בארה"ב) עוד עלה כי רק 26% מבעלי העסקים בישראל מתחזקים פעילות ברשת ומשתמשים בה לפעילות סחר אלקטרוני

BIG+ תהיה החברה הראשונה בעולם אשר מחזיקה גם במרכזים פיזיים וגם באתר מכירות אינטרנטי, אשר יעבדו בסינרגיה. מדובר בקניון ראשון מסוגו המשלב OFFLINE ו – ONLINE המאפשר קנייה מכל מקום סלולר, טואבלט, דסקטופ, מחשוב לביש, מסכי מגע ותאי מדידה דיגיטלים.

סוגיית המשלוחים והלוגיסטיקה תזכה אף היא למענה חדשני ב-BIG+ באמצעות מערך רחפנים, אשר הינם הדבר הבא בתחום התעבורה והשילוח העתידי. בכוונת ביג להעצים את חווית הקנייה ולהציע שירות שילוח עד הבית/רכב ע"י רחפנים. בימים אלו יוצאת לדרך תוכנית אקתון שמובילה ביג שתכליתה איתור חברות פיתוח בתחום הרחפנים כשהפרס הראשון לחברה המפתחת יהיה 100,000 שקל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    קניות מהבית

    נו מתי?אני ממתין

    • נפתלי
    • 18/05/2016 20:56