סקר מיוחד שערך אתר יד2 מגלה מהי התדירות בה נוהגים הישראלים לעבור דירה ומה הן הסיבות למעבר.

 

מתוצאות הסקר עולה, כי למעלה ממחצית מהישראלים נוהגים לעבור דירה לפחות פעם בעשור כשלמעשה כל ישראלי שישי עובר דירה בין שנתיים ל- 5 שנים וכל ישראלי חמישי עובר דירה בין 5 ל- 10 שנים.

 

יתר הישראלים נוטים לעבור דירה בתדירות נמוכה מפעם בעשור מתוכם קרוב ל- 16% לא עברו דירה מעולם.

 

כשבוחנים מה הם השיקולים העיקריים במעבר דירה עולה, כי 40% מאלו שעברו דירה נותנים משקל לשיקולים הקשורים בדירה החדשה. לעומת זאת רק 36.4% מהנשאלים נותנים משקל לשיקולים הקשורים בדירה הישנה. מתוצאות הסקר עולה, כי 30% מאלו שעברו דירה ציינו כי השיקול העיקרי במעבר דירה נובע מהמחיר האטרקטיבי של הדירה החדשה או בגלל מיקומה האידאלי או הנוח. שיעור נוסף של 30% הצביע כי השיקול במעבר דירה נובע מכך שהדירה הישנה הייתה קטנה מידי לעומת 3.1% בלבד שהצביעו על כך כי הדירה הישנה הייתה ישנה מדי ו- 9.7% שציינו כי הדירה הישנה הייתה במיקום לא טוב או לא נח.

 

עוד עולה מהתוצאות, כי תדירות מעבר הדירה נמוכה יותר כשמדובר בבני הדור הבוגר בטווח הגילאים 50-65. למעשה שיעור של 65.7% בטווח גילאים זה לא עברו דירה ב- 10 השנים האחרונות לפחות. לעומת זאת, בני 18-29 נוטים לעבור דירה בתדירות גבוה יותר כש- 16.7% עוברים דירה בכל שנה – שנתיים לעומת 5.9% בטווח הגילאים 30-49 ו- 0.7% בטווח הגילאים 50-65.

 

גל עופרים סמנכ"לית השיווק באתר יד2 ציינה בהתייחס לנתונים שנחשפו כי "בממוצע אדם עובר דירה במהלך חייו כ- 3 פעמים. פעם אחת כשהוא עוזב את בית הוריו, פעם אחת כשהוא נישא ופעם שלישית כמשפר דיור כשהמשפחה מתרחבת. עם זאת בשנים האחרונות, בשל העלייה במחירי הדיור אנו שמים לב לירידה בתדירות מעבר הדירה שכן רוכשי הדירות לא מעוניינים להגדיל את המשכנתא או להיכנס להתחייבויות נוספות מאלו שכבר הם נמצאים בהן".

 

עופרים מתייחסת גם לשוכרי הדירות ומציינת, כי " בשל מחירי הדיור הגבוהים מי ששוכר דירה מעדיף לשכור דירה לטווח ארוך ובכך להבטיח בטחון ויציבות במחיר שכר הדירה, מה שמביא גם כן לירידה במספר מעברי הדירה ".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 6
    אני חולק עליך קלות |16|

    יש אנשים מסוימים שיש להם אינטרס לצייר את המצב בארץ כקטסטרופה, זה קיים גם בחלקים נרחבים בתקשורת ואין טעם להרחיב את הסיבות כי זה פוליטי לחלוטין, ופוליטיקה אסורה כאן, המצב בארץ מצוין, הנתונים ברובם מראים את זה, ואני לא עושה שום דבר פרט ללהגיב על נתונים חיוביים שניתן תמיד להוכיח ולגבות. לא ממציא ולא כותב על תחושותיי.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Unforgiven
    • 15/05/2016 11:43
  • 5
    לפי דעתי זה נגד הטבע האנושי.

    מה שמניע את האנושות זה הרצון ליותר טוב ,לכן תמיד רע זה מעולה. אני שמח שיש לי מים חמים,שירותים ואוכל דבר שרוב העולם אין, אז אני תמיד מרוצה (גם להתבכיין זה כיף |13|).
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • slayer22
    • 15/05/2016 11:38
  • 4
    לא נפגש,תשובה רצינית:

    משום שיש פה חבורה שלא נשים שמנסים לעשות בדיוק להפך, ואני חושב שלא רק שהם טועים - הם מטעים. המצב פה הרבה יותר טוב מכפי שמנסים לצייר, ואני חושב שמה שאני עושה הוא הרבה יותר נורמאלי ושקול מאשר מה שעושים החבר'ה השניים, ממליץ לך להפנות את השאלה הזו גם אליהם |4|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Unforgiven
    • 15/05/2016 11:32
  • 3
    שאלה רצינית, ללא כוונה לפגוע.

    למה אתה כל פעם מנסה להראות שהחיים במדינה נפלאים ושכולם רק בכיינים? דרך אגב,שישית מהאוכלוסייה זה לא מדד לכלום.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • slayer22
    • 15/05/2016 11:25
  • 1
    וואו, נשמע איום ונורא

    שישית מאזרחי ישראל עוברים דירה פעם בשנתיים עד 5 שנים כי המחיר של הדירה החדשה "אטרקטיבי", או המיקום יותר נוח.. קצת לא מסתדר עם נביאי הזעם שמבטיחים לנו ברלין לפני ארוחות בוקר, צהריים וערב. נשמע כמו תיאור אפוקליפטי של עם שלם חסר בית, כסף, ועל סף רעב |10|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Unforgiven
    • 15/05/2016 11:16