עובדי הוועדות לתכנון ובנייה ברחבי הארץ יפסיקו החל ממחר (ג’) את העיצומים בהם הם נוקטים. זאת על רקע התקדמות במו"מ על ההסכם אשר יאפשר את יישומה של הרפורמה הצפויה וכניסה למסלול של מערכת יחסי עבודה תקינים בוועדות.
העיצומים בוועדות התכנון ובנייה החלו לפני 8 ימים על רקע הסחבת שנקט משרד האוצר במו"מ להסדרת שכרם ותנאי העסקתם של עובדי הוועדות, בעקבות השלכות הרפורמה בתכנון הבנייה ושינוי שיטות העבודה המתחייבות מכך. נזכיר כי מדובר בחלק המרכזי של הרפורמה, שנכנס לתוקף בתחילת השנה הנוכחית והוביל לשינוי מהותי בעבודת הוועדות ובהליכי הרישוי, תוך קיצור זמני המענה לציבור.
עם התקדמות המו"מ, ולקראת החתימה הקרבה על ההסכם, הודיעה נציגות עובדי הוועדות כי כצעד בונה אמון שנעשה תוך התייעצות עם יו"ר הסתדרות המעו"ף ארנון בר-דוד, הוחלט על הפסקת העיצומים.
יו"ר הסתדרות המעו"ף, ארנון בר-דוד, אמר היום כי: "אני שמח כי חלה התקדמות במו"מ לקראת הסכמות שיאפשרו את יישום הרפורמה. כל הצדדים ירוויחו אם זכויות עובדי הוועדות לתכנון ובנייה יוסדרו".
חיים בן שמעון, יו"ר הוועד הארצי של ועדות התכנון, מסר: "אנו מבקשים כי צעד זה של מחווה יביא לפתרון המחלוקות וחתימה על הסכם קיבוצי אשר יחול על כל הוועדות לתכנון ובנייה בארץ. נשמע לשמוע כי אכן דרכינו המשותפות תהיה פורייה ותוביל לתוצאות לרווחת ציבור האזרחים והעובדים".