ארז כהן, לשעבר יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, אומר כי מחר יפורסם מכרז בהיקף של 250 מיליון שקלים לתכנון בסיסי צה"ל בדרום הארץ, שיקלטו את מחנות צה"ל המתפנים מאזור המרכז, וזו מהווה הזדמנות פז לקדם סוף סוף תהליך מהיר לפיו יקודמו כ-60-70 אלף יחידות דיור חדשות במחנות צה"ל שיתפנו באיזור הביקוש במרכז הארץ.
כהן מדגיש כי במיוחד חשובים מחנות דוגמת צריפין(ראשון לציון, באר יעקב), תל השומר (רמת גן) וסירקין(פתח תקווה) וכן שורה נוספת של בסיסים דוגמת שדה דב, השלישות ברמת גן ועוד. קיצור ההליכים, מדגיש כהן, עשוי להביא תוך מספר שנים עתודה משמעותית של יחידות דיור החסרות כל כך באיזור הביקוש ולאזן את שוק הדיור. כהן קורא לרשויות התכנון ולממשלת ישראל כמו כן לפעול לזירוז תכניות התחדשות עירונית משמעותיות, זאת בתיאום מרבי עם העיריות והרשויות המקומיות באיזור גוש דן והמרכז. רק פתרונות אלה, הוא מדגיש, יביאו למילוי המחסור בדיור העומד כיום להערכת משרדי בכ-90 אלף יחידות דיור לפחות, כשהמחסור הולך וגדל משנה לשנה".
יגאל צודנר, מנכ"ל נתיבי הקמה:"כל עוד הליכי התכנון נמשכים שנים ארוכות, לעיתים שש-שבע שנים ואף יותר, אין לצערי כמעט משמעות לפינוי בסיסי צה"ל, זאת מלבד הכותרת האטרקטיבית. הלא על תכנית זו מדברים כבר עשרות שנים. אם כך, למה לא יצאה לפועל זה מכבר? והתחדשות עירונית, גם על כך מדברים ומצהירים הרבה שנים. אז אם זה כל כך חשוב, איך זה שניתן למנות על יד אחת תכניות פינוי בינוי שיצאו לפועל וגם התמא 38 קידמה במקרה הטוב אלפי יחידות דיור בודדות, כשרוב התכניות תקועות כאבן שאין לה הופכין? רק קיצור התכניות לחצי שנה ויצירת מסלול ירוק ומהיר שיביא לכך ש-72 התחנות הביורוקרטיות (!) הסיזיפיות שצריך כל יזם לעבור כיום יתקצרו מאוד ויתיעלו, יוכל להביא לתפנית כלשהי בשוק הנדלן המקרטע, אולם ללא הכוונה מגבוה, דבר לא יקרה לצערי.
יוסי חסון, מנכ"ל החברה לחיזוק מבנים:"הממשלה מחפשת את האור שמתחת לפנס ובכל פעם מייצרת כותרת חדשה, זאת במקום לייצר את הפתרון הפשוט והיעיל של הגדלת זכויות ליזמים בתחום ההתחדשות העירונית בכלל ותמא 38 בפרט. פעולה פשוטה, לדוגמא, של תוספת חצי קומה או קומה לשתיים וחצי הקומות שניתן כיום להוסיף במסגרת התמא 38, יכולה ליצור מפנה ולהגדיל, להערכתנו, פי שניים ואף יותר, את כמות הדירות שייבנו במסגרת תמא 38 באיזור הביקוש. פעולה נוספת, לדוגמא, יכולה להיות ניוד זכויות ליזמים, כלומר הענקת זכויות בנייה נוספות באיזור הביקוש ליזמים שיהיו מוכנים לבצע תמא 38 בפריפריה, בצפון הארץ ובדרומה, שדווקא שם יש צורך בהגנה מפני רעידות אדמה ובמיגון הבניינים. לכן, ועם כל הכבוד לפינוי מחנות צה"ל שמדברים עליו כמו על מזג האוויר, פעולות פשוטות שכאלה יוכלו לייצר במהירות וביעילות הרבה יותר יחידות דיור זמינות, ובאיזור הביקוש".